Jakab Elemér  a parlament legfeleslegesebb képviselőinek a TOP3-as listájában. A vegyespárt magyar politikusa egyetlen ellenzékiként került a szégyenpadra. A közel három és fél év alatt alig hétszer szólalt fel a szlovák törvényhozásban, azt is legtöbbször nem önszántából, hanem bizottsági megbízásból. Jakab (aki egyben Bugár Béla komája) így az egyetlen nem smeres képviselő  a 10 legnémább  képviselő között.

Fizetése havonta 3 576 euró, 2014-ben tehát összesen 42 912 eurót vihetett haza. A párt frakciójából Rudolf Chmel is kitűnik passzivitásával, aki  a 6. legtöbbet hiányzó politikus a parlamenti szavazásokról (összesen 1355 szavazásról hiányzott a 4900-ból).

20131028-221018
Jakab és Bugár (kép: a Most-Híd Kassa megyei szervezetének honlapja)

A Most-Hídban eddig is divat volt, hogy félválról vették a parlamenti szereplést: Nagy József jelenlegi EP-képviselő 2014-ben a legtöbbet hiányzó „honatya” címét érdemelte ki.  Az EP-ben pedig azzal tűnt legutóbb, hogy másokkal együtt közös munkáját próbálta kizárólag a sajátjaként eladni.

 „Nős vagyok, ezért megszoktam, hogy otthon sem beszélek sokat”. – próbálta humorral elütni a kínos teljesítményét Jakab Elemér az N-napilap kérdésére. Ennyi pénzért viszont nem elég a humor, dolgozni is illene.

A Smer képviselőjének minden szava aranyat ér

A legfeleslegesebb képviselők listáját Michal Lukša vezeti a Smerből. Mindössze egyszer szólalt meg a parlamenti időszak alatt, tehát 186 szavas bizottsági beszámolójának Szlovákia külpolitikájáról minden szava kb. 408 eurót ért a napilap számításai szerint.

 hirdetes_300x300  

A legnagyobb hiányzások tekintetében egyébként már nem ekkora a kormánypárti túlsúly. A listát Pavol Frešo (SDKÚ), Jozef Mihál (SaS) és Mikuláš Dzurinda (független) vezetik.

nyk, mh

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is! Ha pedig kíváncsi vagy a szerkesztőségi kulisszatitkokra, látogasd meg Instagram oldalunk!

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!