Szinte nincs olyan ember, aki ne ismerné minden idők legnagyobb szexszimbolúmát, Marilyn Monroe-t. Még így, 53 évvel a halála után is. A szőke díva hatalmas nyomot hagyott a világban.

Mi történt valójában 1962. augusztus 5-én?

Egyesek szerint kínzó szerelmi bánat miatt végzett önmagával, mások azt mondják, véletlenül lett öngyilkos. De az összeesküvéselmélet-megszállottak körében azt tartják, hogy Monroe kisasszonyt szeretői gyilkolták meg. A híresztelések szerint a három férjet elfogyasztó Marilynnek szerelmén, John F. Kennedy-n kívül több viszonya is volt. Többek között az elnök testvérével, Roberttel, illetve a közismert színészhez, Frank Sinatrához is gyengéd szálak fűzték. Sőt, állítolag Fidel Castroval is találkozgatott. Ezekkel az afférokkal a tűzzel játszott.

Többen állítják, hogy Marilyn Monroe halála a szeretők közös érdeke volt. Pár hónapja Norman Hodges volt CIA-ügynök betegágyán azt állította, hogy parancsba kapta a gyilkosság elkövetését a haza védelmében és ő volt az, aki beadta a halálos adag nyugtatót, amelynek hatására öngyilkosságnak könyvelték el Marilyn halálát.

mm1
1943-ban az akkor még teljesen ismeretlen bájos szépség épp egy homokdűnén síel.

18 évesen egy hadianyaggyár munkásaként fedezte fel a hadsereg fotósa.

Marilyn Monroe eredetileg Norma Jeane Mortenson néven született 1926. június 1-jén, Los Angelesben, bár később az anyja első férje után a Norma Jeane Baker nevet használta. Norma Jeane 18 évesen a gyárban dolgozott, ekkor fedezte fel a hadsereg fotósa még hosszú barna hajjal, majd huszonéves korában keresett modell lett.

 hirdetes_810x300  
mm2
Norma Jeane 18 évesen a gyárban dolgozott, ekkor fedezte fel a hadsereg fotósa még hosszú barna hajjal, majd huszonéves korában keresett modell lett.

Norma Jeane-ből Marilyn Monroe

A névváltoztatás a 20th Century Fox akkori elnökétől, Ben Lyontól származott, aki túl közönségesnek érezte a Norma Jeane Bakert. A Carole Lind, Norma Monroe, Jeane Monroe és számos további névvariáció végül a 20-as évek Broadway-dívájától, Marilyn Millertől választott magának keresztnevet.

mm3
Az 50-es években már Marilyn Monroe-ként ismerte a világ a nőies domborulatai miatt népszerű szexbombát.

Képválogatásunkból megbizonyosodhatsz róla, hogy Marilyn Monroe bája 50 év távlatában sem csorbult.

mm4
Egy kis pajkos baseball a kamerának.
mm5
Ez a képsorozat a színésznő menedzsere, Johnny Hyde villájában készült, aki 1950-re tudatosan felépített stratégiával csinált világsztárt Marilynből. Ügynökei még a feleségétől is elvált a szexdíváárt, de a színésznő saját bevallása szerint sosem volt szerelmes belé.
mmž
MM-ot 1951-ben egy házibuliban rohamozzák meg.
mm6
Címlapon 1953-ban. Itt már szembetűnő az állítolagos mellnagyobbító műtéte.
mm7
1953-as Hogyan fogjunk milliomost? c. film forgatásán. A jobb oldalon Sammy Davis jr., aki MM jó barátja volt, együtt jelentek meg elit partykon Frank Sinatrával, Elizabeth Taylorral és a Kennedy-fiúkkal, de hogy volt-e több köztük barátságnál, azt homály fedi.
mm9
1953. november 4. – Lauren Bacal, Humphrey Bogart és Marilyn Monroe a Hogyan fogjunk milliomost? bemutatóján.
mm8
Palm Springsben, otthon. 1954
mm10
Az édes csók , amire férfiak százezrei vágytak. Marilyn második férjével, a baseball játékos Joe Dimaggióval 1954-ben.
mm11
Tudta, mitől döglik a légy. A kép megörökíti a pillanatot, amikor koreai háborúban harcoló amerikai hadsereget szédíti bájával 1954 februárjában.
mm12
A kamera imádta őt. 1955.
mm13
…nem sokkal azután, hogy bejelentette a nyilvánosság előtt: el akar válni baseballsztár férjétől, Joe DiMaggiótól
mm15
Az elmaradhatatlan szoknyafellebbenős kép az 1955-ös Hétévi vágyakozás című filmből. Balján a filmért Golden Globe-bal jutalmazott Tom Ewell látható.
mm14
A művésznő elmereng a nagyvárosi forgalmat szemlélve az 50-es évek közepén.
mm16
Szinte megbabonáz…
mm17
Londonban bringára pattant 1956-ban.
mm18
1957. július – a Rockefeller Center Sidewalk Superintendents Klubjában rajongják körül.
mm19
A rádiós műsorvezető-producerrel, Ralph Edwards-cal 1958-ban
mm20
Pillanatkép a Van, aki forrón szereti c. vígjátékból. Marilyn Golden Globe-díjas alakítása.
mm21
Sydney Guilaroff stylist sminkeli Marilyn Monroe-t a Szeressünk! c. film forgatása során.
mm22
Férjével, Arthur Millerrel ínycselkedik a Szeressünk c. film forgatásán.
mm23
Marilyn egy pikáns jelenet közben befejezetlen filmje, a Something’s Got to Give forgatásán 1962-ben.
mm24
Izgalmas percek. A kép nem sokkal azelőtt készült, mielőtt átvette a Henrietta-díjat a Los Angeles-i Beverly Hilton Hotelben rendezett Golden Globe-gálán, 1962. március 5-én.
mm25
Marilyn Monroe, Bobby Kennedy és John F. Kennedy. A színésznőnek a pletykák szerint mindkét politikussal szexuális viszonya volt.
mm26
Az amúgyis labilis idegzetű és alvászavarokkal küszködó Marilyn egyesek szerint kínzó szerelmi bánat miatt végzett önmagával, mások azt mondják, véletlenül lett öngyilkos. De az összeesküvéselmélet-megszállottak körében azt tartják, hogy Monroe kisasszonyt szeretői gyilkolták meg.

Körkép.sk/TL

Képek és nyitókép: Europress/Getty

Forrás: itt és itt

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is! Ha pedig kíváncsi vagy a szerkesztőségi kulisszatitkokra, látogasd meg Instagram oldalunkat!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.