Fico szerint ami pénteken Franciaországban történt, az jelzi, mivel néz szembe Európa a jövőben.

A következő órákban összeül a szlovák biztonsági tanács, hogy megvizsgálja, a törvényi szabályozás nem igényel-e kiegészítést a terrorizmus elleni harchoz. Ezt a francia nagykövetnél járt, és ott részvétét kifejezett Robert Fico jelentette ki ma.

Fico szerint ami pénteken történt, az jelzi, mivel néz szembe Európa a jövőben. Erre hivatkozva bejelentette, hogy a biztonsági tanács tagjai is foglalkozni fognak a törvényi szabályozás kiegészítésével, mivel Szlovákiának nincsenek különleges, terrorellenes törvényei. „Ha olyan döntés születik, hogy erre szükség lenne, a biztonsági tanács ajánlja az igazságügyminisztériumnak, hogy készítse el, majd terjessze be a parlamentnek a törvénymódosítást” – mondta Fico.

Újra kihangsúlyozta, hogy kormánya elsődlegesnek tekinti az állam biztonságát. Ezzel összefüggésben hozzászólt a szlovákiai muszlimok ma közzétett panaszaihoz is, amelyekben kifogásolták Fico kijelentését, mely szerint „monitorozni fogunk minden egyes muszlimot Szlovákia területén”. Az Iszlám Alapítvány szerint a miniszterelnök bírósági döntés vagy rendőrségi gyanú nélkül veszélynek kiáltotta ki a lakosság egy részét. Fico meggyőződése szerint viszont kötelessége monitorozni, hogy a szlovákiai muszlimok törvényesen élnek-e az országban, illetve az ide érkező migránsoknak vannak-e közvetlen elkötelezettségeik terrorista aktivitások felé.

„Az az igazság, hogy a norvég Breivik kivételével mindig muszlim elkövetők állnak a terrortámadások mögött” – figyelmeztetett Fico. Emlékeztetett arra, a német titkosszolgálat által megerősített információra, hogy az Iszlám Állam tagjai legalább száz esetben jártak a migránsoknak helyt adó táborokban toborozni. „Ha nem monitorozzuk a táborainkat kelet-Szlovákiában vagy Bősön, megeshet, hogy hozzánk is jönnek toborozni” – emelte ki Fico, aki mindenkit biztosított, hogy a változások a törvényekkel összhangban fognak történni.

(teraz.sk)

 hirdetes_300x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!