Szerződés Szlovákiával, ez a címe annak a dokumentumnak, melyet az OĽaNO és a NOVA képviselői hétfőn a parlamentben beterjesztettek, és a többi ellenzéki képviselő támogatta őket.

A szerződés 23 pontot tartalmaz. Egy program, melyet meg szeretnének valósítani, amennyiben 2016-ban a kormányba kerülnének. Egyfajta alternatíva a Smerrel szemben azok az ellenzéki pártok számára, melyek nem zárkóznak el a jelenlegi kormánypárttal való együttműködéstől. Elsősorban a Most-Hidat és a Sieť-et emelte ki Matovič.

Az OĽaNO vezére elmondta: „nem támogatjuk annak a kormánynak a megalakulását, melyben a Smer is jelen van, mert terroristákkal és tolvajokkal nem egyezkedünk.” Egyúttal kiemelte, a KDH, Most-Híd és Sieť hármasa a választásokban önmagában nem győzi le a Smert.

A pontok öt témát érintenek – a családpolitikát, a munkaügyi törvényeket és a vállalkozásokat, a korrupció ellenes harcot, az egészségügyi és oktatáspolitikát, valamint az emberek biztonságát.

Szerepelnek közöttük olyan javaslatok, mint a szülési-anyasági segély növelése az édesanya teljes korábbi fizetésének szintjére, a lakáskölcsön fizetésének szüneteltetése a gyermek három éves koráig, a bankok adózási kötelezettségének növelése. A vállalkozók számára büntethetővé tennék a be nem fizetett számlákat 60 nap után, bevezetnék a politikusok anyagi felelősségét

(forrás: sme.sk)

 hirdetes_400x285  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!