A pozsonyi Bezručová kórházat 2009-ben zárták be, helyére hamarosan luxuslakások épülnek. Ma kezdődött meg az árusításuk: a Bezručova Residence lakásainak négyzetméterenkénti ára jelenleg 3 240 és 4 320 euró között mozog. A projektet készítő Bezručova Invest az árat a különleges helyszínnel magyarázza: a belváros szívében, szemben a Pozsony egyik szimbólumával, a Kék templommal, pár percnyire az autóbuszállomástól és az Eurovea bevásárlóközponttól.

bezrucova-residence-vizualizacia-bezrucovej-5
Vizualizáció I. (kép: etrend.sk)

A részben védett épület átalakítása jövő tavasszal kezdődik meg, 2018 karácsonyán adnák át az első lakásokat.  78 új lakást terveznek a Bezručova 3 épületbe, melyek területe 25-től 156 négyzetméterig terjed. A lakások exkluzív, magas belmagassággal készülnek. Az alsóbb szinteken meghagynák az egészségügyi rendelőket (ez a területi tervek alapfeltétele volt), ám egyelőre kérdéses, lesz-e rájuk kereslet a magas bérleti díjak miatt.

bezrucova-residence-vizualizacia-bezrucovej-3
Vizualizáció II. (kép: etrend.sk)

Az épületkomplexum második része, a Bezručova 5 nevet viselő projekt védett épület, a funkcionalizmus egyik legfontosabb emléke, így a kivitelezőnek teljesen eredeti állapotba kell hoznia. Itt 39 apartman és lakás épül fel. A projektnek ez a része egyelőre vár az építkezési engedélyre.

A Bezručova Residence Juraj Široký ismert szlovák vállalkozó érdekkörébe tartozik.

bezrucova-sucasny-stav-2
A jelenlegi állapot (etrend.sk)

(etrend.sk)

 hirdetes_300x300  
Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!