A török elnök, Recep Tayyin Erdoğan sajnálatát fejezte ki az orosz repülőgép keddi lelövéséért – adta hírül az AP hírügynökség.

„Mind azt kívánjuk, bárcsak ne történt volna meg, de megtörtént. Remélem, hogy semmi ilyesmi nem fog megismétlődni” – mondta ma Erdoğan a pártfogóival való találkozáson, és hozzátette, hogy mindkét félnek pozitívabban kéne hozzáállnia az incedenshez.

A török elnök újfent találkozásra hívta Vlagyimir Putyint, ami jövő héten, Párizsban valósulhatna meg, a klímacsúcs mellékepizódjaként. Az orosz Szu-24 bombázó török F-16 vadászgép általi keddi lelövése óta egyre feszültebb a viszony a két ország között. Az orosz védelmi minisztérium tegnapelőtt beszüntette a bárminemű együttműködést a törökökkel, beleértve a két hadvezetés közti forródrótot is, amely a szíriai légitámadások összehangolására szolgál.

Moszkva gazdasági szankciókkal is fenyeget, és világossá tette, hogy a repülőgép lelövése okainak jóhiszemű ismertetését várja Ankarától. Törökország ma azt tanácsolta a polgárainak, hogy ne utazzanak Oroszországba, hacsak nem elkerülhetetlen.

(aktuality.sk)

 hirdetes_300x300  
Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!