A pozsonyi magyar katolikus közösség által ajánlott programok az idei adventre.

 

 

Szombat (nov.28.) – 9:30-12:00 / Korona társalgó:

 

Adventi koszorúk készítése (gyerekek és az ifjúság részvételével). Kérjük, a résztvevők hozzanak magukkal zöld ágakat, gyertyákat a koszorúra, esetleg egyéb díszeket.

 hirdetes_400x285  

 

Szombat (nov.28.) – 16:30-17:30 / Korona társalgó:

 

Gyertyagyújtás (főként gyermekes családok részvételével). Énekes, imádságos, beszélgetéses összejövetel az adventi koszorú első gyertyájának fényében.

ferences templom
Kép: patriotaeuropa.hu

Vasárnap (nov.29.) – 9:00 Ferences templom: szentmise

 

18:00 Virágvölgyi templom: szentmise – mindkét szentmise keretében megáldásra kerülnek az otthoni, családi adventi koszorúk is.

– A gyertyagyújtás szertartását a családok számára is ajánljuk. Ennek javasolt menetét a pozsonyikatolikusok.sk honlapon találják meg.

– Az egész adventi időszak sikerességéért a szombati (nov.28.) reggeli csendes szentségimádásban is fogunk imádkozni (7:30-8:00).

– Advent minden napján „lelki morzsát” talál a Korona társalgóban is (a Pálinkás házaspár jóvoltából). A közösségi helységről részletesebben itt olvashat.

 

További programok advent első napjaira

 

vasárnap (nov.29.)

Délután koncert a pozsonypüspöki plébániatemplomban,

 

hétfőn (nov.30.)

 

délután (16:30-17:30) a Korona társalgóban Fűry Klára CJ vezetésével együtt imádkozhatják az esti dicséretet, illetve újraolvashatják az előző vasárnapi evangéliumot (főként felnőttek részvételével),

 

szerdán (dec.2.)

 

délután (16:30-17:30) ugyancsak a Korona társalgóban CD-hallgatásra kerül sor, Erdő Péter adventi katekéziseit hallgathatjuk meg (főként felnőttek részvételével), szerdán (dec.2.) este pedig az egyetemistákat hívjuk a rendszeres találkozóra.

 

A héten lesz elsőpéntek (dec.4.), éljünk a szentgyónás lehetőségével!

 

Elsőszombaton (dec.5.) reggel (7:30) újabb papi hivatásokért imádkozunk a ferences templomban.

 

További információk (fokozatosan) a Ferences templom hirdetőtábláján, illetve a pozsonyikatolikusok.sk honlapon lesznek olvashatóak.

 

Pozsonyikatolikusok.sk/Pázmaneum Társulás

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!