A pozsonyi Károlyfaluban lévő Assisi Szent Ferenc Alapiskola, a nagyszombati Kereskedelmi Akadémia, valamint a pozsonyi Jur Hronec Gimnázium lett az ország legjobb iskolája a különböző kategóriákban.

 

A legjobb alapiskolák többsége Kelet-Szlovákiában van, a tíz legjobb közül pedig három Nagymihályon (Michalovce). A szakközépiskolák terén Nyitra dominál, míg a gimnáziumok Pozsonyban a legerősebbek – mindkét városban három-három van a legjobb tízből. Mindez az INEKO évente rendszeres értékeléséből derül ki. A már nyáron nyilvánosságra hozott listát most kiegészítették az újabb adatokkal – főleg a diákok eredményeivel és a végzősök munkanélküliségével.

 

A rangsor összeállítói figyelmeztetnek, hogy az értékelés nincs tekintettel az egyes iskolák diákjai közti különbségekre, például a szociális különbségekre. Nem mérik az iskolák hozzáadott értékét sem, azaz hogy milyen ismereteket adtak át a diákoknak az adott időszakban. „Ezért az értékelés nem ad komplex képet az adott iskola értékéről” – állítja az INEKO.

 

 hirdetes_300x300  

Magyar iskola egyik kategóriában sem került be országos összehasonlításban a legjobb harminc közé. A maguk kategóriájában a csilizradványi Kóczán Mór Alapiskola, a gútai Magán-szakközépiskola, valamint a dunaszerdahelyi Magángimnázium kapta a legmagasabb értékelést.

 

A teljes értékelés itt érhető el.

 

(dennikn.sk)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!