Berényi József szerint az elmúlt négy év parlamenti időszaka a magyarság és a többi kisebbség szempontjából a teljes kudarc időszaka. A Most-Hídnak nem sikerült egyetlen eredményt sem elérnie. Ez így nem mehet tovább, a felvidéki magyarságnak összefogásra és március 5. után újra hatékony képviseletre van szükség.

 

Az MKP felkérte a Csemadokot, hogy széleskörű konzultációt folytasson az érintettekkel a kisebbségi kultúra finanszírozásáról. Annak érdekében, hogy masszív támogatással tudják a javaslatot a parlamentbe visszakerülve elfogadtatni a törvényhozásban.

 

mkp

 hirdetes_810x300  

 

Bárdos Gyula az MKP elnökségi tagja és a Csemadok elnöke elmondta, a Kisebbségi Kulturális Alapról szóló törvény szavazásánál 3 Most-Hidas képviselő (Csicsai, Šebej, Chmel) valamint 6 ellenzéki képviselő hiányzott, miközben a törvény elfogadásához 6 szavazatra volt szükség. „Fegyelmezetlenség volt, nem volt jól megszervezve a dolog“ mondta Bárdos.

 

A Csemadok vezényletével az MKP javaslatára széleskörű konzultáció indul, hogy a választásokat követően rendezhessék a problémát.

 

Körkép.sk/KZS

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!