Vencel
  • HUF: 363.15
  • USD: 1.16
  • 11 °C
  • 18 °C

Hirdetés (X)

A világ legkreatívabb városai közé választotta Budapestet az UNESCO

A világ legkreatívabb városai közé választotta Budapestet az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO).

 

Nyert a Design Terminál pályázata, az UNESCO felvette Budapestet a Kreatív Városok Hálózatába. Közép-Európából elsőként a magyar főváros kapta meg a “Design Városa” címet.
A 2004-ben alapított UNESCO Kreatív Városok Hálózata azokat a városokat gyűjti, amelyek kreatív gazdaságukkal a világ élvonalába tartoznak. A hálózat tagjaként a városok lehetőséget kapnak arra, hogy bemutassák kreatíviparukat, részt vegyenek a tagvárosokkal folytatott tapasztalat- és tudáscserében.
“Budapest a világ egyik legizgalmasabb városa. A város színtere az innováció, az állandó fejlődés, a sokszínű kultúra és a dinamikusan fejlődő gazdaság ideális keveredésének” – nyilatkozta Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes.
Budapest olyan városok mellett lett a “Design Városa”, mint Melbourne, Shanghai vagy Berlin.
“Az UNESCO döntése fontos visszajelzés, ami megerősíti Budapest pozícióját a régió kreatívipari csomópontjaként” – nyilatkozta Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál vezetője.

 

MTI

 

Nyitókép: inyourpocket.com

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket