Most hogyan fognak szavazni a Most-Híd képviselői? Kérdeztem a minap, a szlovák parlament rendkívüli ülése előtt, amelyet a házelnök azért hívott össze, mert a köztársasági elnök megvétózta a képviselők (köztük a Most-Híd képviselői) által megszavazott terrorellenes törvényt. Kiska kifogásai elsősorban arra irányultak, hogy a törvénycsomag értelmében a rendőrség, az ügyészség, a bíróság és titkosszolgálat januártól olyan kiszélesített jogkörökkel rendelkezik, amely visszélésre adhat okot bárkivel szemben. Véleménye szerint nem olyan súlyos a helyzetet, ami indokolttá tenné ilyen módon a törvénymódosítást.

 

Közben megkaptuk a választ, az ellenzék egységesen kivonult, csak Fronc (KDH) maradt a teremben, és ő ellene szavazott, de így is 79 szavazattal a parlament megtörte a köztársasági elnök vétóját. Egységesen vonultak  ki az ellenzéki oldalon, tehát a hidasok is! Kivonulásuk egyrészt megfutamodásként is értelmezhető, vagy akár az előző szavazásuk arculköpéseként is. Bizonyságot nyert a vegyespárt szavahitelességének teljes hiánya!

 

Most-Híd a megbízhatatlanság pártja!

 

  hirdetes_300x300   

Ugyanarról a törvénytervezetről  kétféle véleménynyilvánítás! Az első szavazásnál a kormánypárttal együtt szavaztak az ellenzéki pártokat meglepve, az elnöki vétó megtörésénél meg a Smert meglepve az ellenzékkel együtt kivonultak!

Most melyik lehet a Most-Híd igazi arca? Vagy mégis igaz lehet az arcnélküliség?

Száraz Dénes

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!