Nyitókép forrása: KJI

 

A Kisebbségi Jogvédő Intézet és a Nemzetpolitikai Kutatóközpont idén immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Kisebbségvédelem Európában nevű nyári egyetemet, amelyre 2019. július 7. és 12. között kerül sor.

 

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott felhívás szerint elsősorban joghallgatók jelentkezését várják, de indokolt esetben más tudományterületek hallgatóinak lehetővé teszik a részvételt. A részvétel alsó korhatára 20, a felső 30 év.

 

 hirdetes_300x300  

Az idei nyári egyetemen a fő témák közt szerepel majd a kisebbségvédelem az uniós jog vonatkozásában, nyelvhasználati jogok és oktatási jogok kiterjesztésének és a kisebbségek politikai képviseletének kérdése is.

 

A felhívás szerint a Nemzetpolitikai Kutatóintézet  a hallgatók számára ösztöndíjat biztosít, amely magába foglalja a képzést, a szállást, a napi háromszori étkezést, a rendezvény keretében megvalósuló utazások költségét illetve a belépődíjakat. Az ösztöndíj azonban nem tartalmazza az oda- és hazautazás költségét.

 

A feltételekről, a pályázathoz szükséges dokumentációról valamint további hasznos tudnivalókról a www.kji.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők. A jelentkezési határidő 2019. május 1.

 

 

Körkép.sk/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!