Nyitókép: topky.sk/archív

 

Bugár Béla, a szombati államfőválasztás talán legnagyobb vesztese szerint Zuzana Čaputová sikere mögött leginkább az áll, hogy a kisebbségek leginkább az extrémizmustól félnek. A Most-Híd elnöke erről vasárnap a TA3 V politike című műsorában beszélt.

 

„A kisebbségi választó leginkább az extrémizmustól fél, a mi választóink Zuzana Čaputovára is szavaztak”

 

mondta Bugár, aki szerint Čaputová ezért a potenciális választók szemében erősebb ellenpólus az extrémista jelöltekkel szemben.

 

  hirdetes_300x300   

Bugár a műsorban azt is elmondta, hogy a transzparens számláján összegyűlt 300 ezer euró nem ment kárba, a támogatók pénze „megfelelően” lett felhasználva.

 

A Most-Híd elnöke saját bevallása szerint a második körben Čaputovát támogatná, azonban saját választóit nem akarja felszólítani konkrét jelölt támogatására.

 

Bugár szerint Harabin és Kotleba szavazatait nem tudja a jelölt-hölgy megszerezni, ezzel viszont a Most-Híd „kötelezi” magát arra, hogy Čaputovát támogassák. Bugár ezen felül nem érzi magát „kötelezve” koalíciós partnere, a Smer-SD felé, hogy Maroš Šefčovičot támogassa a második körben.

 

Saját eredményével kapcsolatban Bugár elmondta, hogy több mint 6 %-nyi támogatásra számított. Szerinte a mostani eredmények azt mutatják, hogy „ez a választás egészen más volt, mint amilyenek a parlamenten belüli erőviszonyok”.

 

Bugár a műsorban megvédte saját politikai karrierjét és a Smerrel és SNS-szel kötött koalícióját. Saját elmondása szerint ezzel a lépésével arra akart rámutatni, hogy a Most-Híd azokkal a pártokkal is együtt tud működni, amelyekkel mások nem tudják elképzelni az együttműködést.

 

Saját alacsonyabb támogatottságát is a szlovák-magyar viszony mérséklődésének számlájára írja. Bugár szerint a Most-Hídnak megvannak az állandó választói, akiket a Kuciak-gyilkosság utáni események sem tántorítottak el pártja támogatásától.

 

Bugár a jövóben át akarja tárgyalni párttársaival elnöki posztját, emellett most is érzi, hogy támogatják őt. Mivel aktívabb fellépést vár el pártja tagjaitól, így a jövőben valószínűleg változtatni fognak a párt alapszabályán.

 

Hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.