Nyitókép: .tyzden.sk

 

Ma kihallgatták Marian Kočnert, akit Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásával kapcsolatban gyanúsítanak. Mindent tagad. Kočnert március közepén vádolták meg a gyilkossággal, ma reggel 9.00 órakor pedig a NAKA épületében ki is hallgatták.

 

A vallomástételnél ott volt ügyvédje, Marcel Para és a többi gyanúsított is.

 

Az elmúlt napokban Nyitrán már kihallgatták a négy másik gyanúsítottat is, Alena Zs-t, Tomáš Sz-t, Miroslav M-et és Zoltán A-t. Négyüket azután kellett ismét kihallgatni, hogy Kočner is a gyanúsítottak közé került.

 hirdetes_810x300  

 

Március 25-én a nyomozón Peter Tóth egykori újságírót, később a Szlovák Titkosszolgálat kémelhárítási főnökét is kihallgatták, mint tanút.

 

Kočner beadvánnyal élt a nyomozó állítólagos elfogultsága miatt, és büntetőfeljelentést is tett az igazság kiderítésének akadályoztatása miatt. Főleg azt nehezményezi, hogy a nyomozók állítása szerint nyomást gyakoroltak Alena Zsuzsovára annak kihallgatása során.

 

„Kočner kihallgatása nagyon rövid volt, az ügyfelem tagadja a vádakat“

 

– nyilatkozta az újságíróknak a gyanúsított ügyvédje, Marek Para. Elmondta, hogy a vádak szerinte nem kellően megalapozottak.

 

Kočner állítólagos korábbi szeretője, Alena Zsuszová. Kép: webnoviny.sk

 

Ján Kuciak oknyomozó újságíró az aktuality.sk-nak dolgozott. Őt és menyasszonyát 2018. február 21-én gyilkolták meg a Galántai járásban található nagymácsédi házukban egy 9 mm-es kaliberű pisztollyal. A gyilkosságért annak megrendelője legkevesebb 70 ezer eurót fizetett. Az ügyben öt gyanúsított van:

 

Alena Zs – aki a vád szerint a megrendelésért fizetett

Tomáš Sz. – maga a gyilkos,

Miroslav M. – aki a gyilkost állítólag a helyszínre vitte

Zoltán A – közvetítő

 

Marian K – aki a gyilkosságot a rendőrség szerint megrendelte. Mindannyian vizsgálati fogságban vannak.

 

.týždeň.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!