Nyitókép: körkép.sk/archív

 

A Fortuna Liga pénteki zárónapja után szombaton az országos második liga küzdelmei is lezárultak. Néhány esetben bejött a papírforma, míg máshol meglepetéseredmények születtek.

 

Ahogy arról szombat reggeli beharangozónkban beszámoltunk, a kieső csapatok sorsa már az előző fordulókban eldőlt, így ők már csak esetleg szépíthettek addigi eredményeiken, azonban a végkifejletet nem tudták befolyásolni. Ezzel szemben a középmezőny és a bajnoki cím sorsa az utolsó pillanatig kérdéses maradt.

 

A Pohronie (Garammente) és Poprád is 58 ponttal állt a tabella élén. Míg előbbiek idegenben, Somorja ellen léptek pályára, addig a poprádiaknak adott volt a hazai pálya előnye. A Pozsonyligetfalu csapata azonban nem adta meg magát és elhozta tőlük a három pontot, így május 28-án Trencsén ellen kell bizonyítania a poprádiaknak, hogy van keresnivalójuk a Fortuna Ligában.

 hirdetes_300x300  

 

A garammentiek ezzel szemben könnyen verték Somorját, így a győzelemmel együtt a bajnoki címet és a biztos feljutást is megünnepelhették szombat este.

 

A komáromi lilák számára csupán az volt kérdés, hogy sikerül-e hozni a tavalyról elvárt 6. helyet (vagy esetleg ennél jobbat is). A tőketerebesiek 2:1-es legyőzésével második országos bajnokságban töltött szezonjukat az ötödik helyen zárták, Samir Nurkovič két találatával pedig holtversenyben az idény legjobb góllövője lett.

 

A bajnokságot elhagyni kényszerülő tőketerebesiek azért nem adták könnyen a három pontot. A hazaiak első találata büntetőből született majd hamarosan egy akciógóllal növelték előnyüket a vendégekkel szemben. A második félidőben végül a terebesiek emberhátrányban szereztek szépítő találatot, mellyel be is állították a mérkőzés végeredményét.

 

A II. liga 2018/19-es szezonja 30. fordulójának végeredményei:

 

reprofoto/futbalnet.sk

 

A II. liga 2018/19-es szezonjának végeredménye:

 

Az utolsó négy csapat lecsúszik az alacsonyabb osztályú bajnokságokba, reprofoto/futbalnet.sk

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.