Nyitókép forrása: topspeed.sk

 

Itt a nyár, a nyaralások ideje, és persze a közlekedési kihágásokért járó bírságoké is. Ezek nagysága országonként eltérő, és vannak helyzetek, amikor a sofőrt akár őrizetbe is vehetik, vagy jó időre feltartóztathatják. Az Auto Motor Sport szlovák autósújság nyomán összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.

 

Finnországban például ittas vezetésért 15 napi elzárás a büntetés, de néhány napra azért is hűvösre kerülhetünk, ha 50 km/óránál többel haladjuk meg a megengedett sebességet. Nagy-Britanniában ittas vezetésért korlátlan nagyságú pénzbírságot osztogatnak, Dániában egy havi bér az ilyen tett ára.

 

Különösen az észak-európai országokban szigorúak a rendőrök a sebességkorlátozások betartását illetően. Településeken belül 30-50 km/óra a megengedett tempó, a települések közti mellékutakon 70, csak a nemzetközi főutakon haladhatunk 90 km/órával, az autópályákon pedig 120 km/óránál többel nem érdemes közlekedni – legalábbis, ha nem akarunk büntetést kockáztatni.

 hirdetes_300x300  

 

Ha tudjuk, hogy nehéz a lábunk, érdemes készpénzt tartani magunknál. A helyszíni bírság a legtöbb esetben kisebb, mint az utólagos térítés – akár 50 százalékkal is csökkenhet a büntetés nagysága. Erről a rendőrnek kötelessége tájékoztatni a sofőröket.

 

Kattintson a képre a nagyításért

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!