Nyitókép: körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

Tetszetős, harcos játékkal, magabiztosan győzte le a Komáromi FC az STK Somorja csapatát szombaton a szlovák országos másodosztály első fordulójában.

 

Az előző idényhez képest mind a két csapat jócskán átalakult. A somorjaiaknál a klub mögül kihátráló brazil Flumiense játékosait jobbára DAC-játékosok váltották, míg Komáromban is 9 távozót kellett pótolni, amivel jóformán új csapatot épített fel Olejník edző és a klub szakmai stábja.

 

A nyitómérkőzésen látottak alapján a komáromiaknak sikerült egy igencsak ütős csapatot összeállítani. Pörgős, élvezhető, színvonalas játékot mutattak a játékosok, melyet az előző idényben már igencsak hiányolt kedvenceitől a lila-fehéreknek szurkoló közönség.

 hirdetes_810x300  

 

Elrajtol a II. liga: Csallóközi derbi Komáromban

 

A mérkőzést a kezdetektől a komáromiak irányították. Olejník védencei uralták a játékot, hamar sikerült veszélyes helyzeteket kialakítaniuk. A távozó Nurkovič kapitányi karszalagját átvevő Marek Rigó remekül irányította a játékot, a somorjaiak alig tudtak labdát szerezni a lila-fehér játékosoktól.

 

A hazaiak első gólja a 22. percben született, mikor Matej Končal szabadrúgásból kilőtte a jobb felső sarkot. Szépségdíjas találat volt!

 

A somorjaiak a félidő végéig már nem tudtak fogást találni Olejník edző védencein, és bár a második félidőben agresszívebben játszottak a vendégek, a komáromiak már nem adták ki a győzelmet a kezükből.

 

fotó: Komjáthy Lóránt

 

A végeredményt a szintén frissen igazolt Nguidjol találatával állították be végül a hazaiak a 76. percben.

 

Hogy a komáromiaknak valóban sikerült egy ígéretes csapatot összehoznia mi sem bizonyítja jobban, hogy a több mint 600-fős közönség állva tapsolta a játékosokat a lefújás után és köszönte meg az eredményt és az élményt is.

 

A második gól szerzője, Christian Emmanuel Nguidjol Bayemi, fotó: Komjáthy Lóránt

 

KFC – Somorja

2:0

Končal ’22, Nguidjol ’76

 

Hazai cserék: Holík (61. Pittner), Knezevič (63. Varjas), Končal (75. Kollár), forrás: a KFC facebook-oldala

 

STK Somorja: Slančík – Marić-Bjekić, Pončák, Malý, Šimčák – Nagy P., Csóka (47. Mezovský), Nagy L. (46. Leginus) – Pidruchnyi (69. Méry), Rymarenko, Pančík

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.