Nyitókép: fcdac.sk/Lelkes Ernő

 

Csalódást keltő vereséget szenvedett csütörtök este a DAC a Mol Arénában, ahol a görög Atromitosz csapatát fogadta az Európa-liga 2. selejtezőkörében. A találkozó után Peter Hyballa és a játékosok is értékeltek.

 

Matej Oravec, a DAC frissen szerződtetett hátvédje szerint saját hibáikkal kaptak ki.

 

„Hatalmas csalódottság uralkodott el rajtunk, mert nem gondolom, hogy gyengébb csapat voltunk. Saját hibáinkkal vesztettük el a mérkőzést. (…) Kétszer nem figyeltünk a 16-oson belül, kaptunk két gólt és vesztettünk”

 

 hirdetes_810x300  

nyilatkozta csalódottan Oravec, aki a Spartak Trnavával is megjárt már nehezebb nemzetközi mérkőzéseket.

 

„Nagyon nehéz volt számomra, mert az ellenfél jó volt az ellentámadásokban, amit nagyszerűen begyakoroltak. Egy egy kemény mérkőzés volt, de az Európa-ligában nincs is könnyű”

 

mondta Oravec, aki Dominik Kružliakkal vette át a távozó Huk-Šatka páros helyét.

 

„Maťo Oraveccel egész jól játszottunk össze, személyesen és játékilag is jól megértjük egymást. Voltak ott valamilyen hibák, csak bánt, hogy nem sikerült jobban a debütálásunk. Egyébként úgy gondolom, hogy egész jó volt”

 

nyilatkozta a Rózsahegy korábbi játékosa.

 

„A második félidőben több nyugalomra lett volna szükségünk a hajrában. Jobban kellett volna nyomakodnunk a 16-osba, ezen felül hiányzott a 100%-kos helyzet. Olyanunk nem is volt, ezen javítanunk kell.”

 

vélekedett a 23-éves védő.

 

Hyballa: A szurkolóink sem voltak topformában, nem éreztük a lelátóról az igazi „tűzijátékot”

 

Peter Hyballa a mérkőzés előtt azt emelte ki, hogy győzniük kell, miközben Martin Jedlička hálója érintetlen marad. Annyi biztos, hogy most ő is jobb szeretné elfelejteni a csütörtök esti történteket.

 

„Nem volt jó. Két lövésből két gólt kaptam és nem sokat segítettem a srácoknak. Mit lehet tenni? Ilyen a futball, tovább kell lépnünk. Az első gólt tényleg nagyszerűen eltalálta az ellenfél játékosa, nem vártam, és a második tulajdonképpen az üres kapuba ment. Én nagy célokat tűzök ki, és legközelebb az ilyet meg szeretném fogni”

 

ígérte a 21-éves cseh hálóőr.

 

A fentiekhez viszonyítva jóval élesebben értékelt Lukáš Čmelík, akit a 60. percben cserélt le Hyballa.

 

„Ez egy kegyetlen eredmény, mert az elején vertük őket, azt hittük, hogy 3:0-ra is nyerhetünk. Egyéni hibák, sajnos eldönthetnek egy meccset és az eredmény bizonyosan nem igazságos, de semmit sem lehet tenni vele”

 

nyilatkozta a sport.sk-nak Čmelík.

 

„Nem tudom, mit csinálunk a pályán. Először az első gól előtt jött valamilyen rossz passz, ami után elvették a labdát, a játékosuk parádésan lőtte és és talán kicsit szerencséje is volt. Ezután nem fogtuk a játékost a 16-osban, ami nem történhet meg, ha komoly focit akarunk játszani Európában”

 

mérgelődött Čmelík.

 

Az eredménytől függetlenül a játékosok bizakodóak, és úgy gondolják, hogy nincs minden veszve, van még lehetőségük a továbbjutásra.

 

„Nagyobb nyomást kell gyakorolnunk a 16-osukra, több egyéni minőséget kell belevinni, egy az egyhez és több lövést. Sok minden van, amiben javulni kell. Verhető az ellenfél, csak kár, hogy ilyen eredményt viszünk a visszavágóra. (…) Még ha veszítettünk is, a visszavágón bármi megtörténhet. Könnyen megeshet, hogy kiejtjük őket”

 

Čmelík szerint görög ellenfelük gyengébb volt, mint a Cracovia, de „végeredményre játszunk”. Ezzel együtt bízik abban, hogy Görögországban jövőhéten győz a DAC és továbbjut.

 

sport.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.