Nyitókép: SITA

 

jelenlegi kormánykoalíciót alkotó pártok közti koalíciós szerződés érvényessége fél évvel a parlamenti választások előtt megszűnik. Mindezt az elmúlt időszakban a Most-Híd részéről már többször jelezték. Andrej Danko házelnök korábban azt is elmondta, hogy a következő parlamenti választásokat 2020. február 29-én tarthatnák.

 

A koalíciós szerződés érvényessége alatt a Smer – SNS – Most-Híd nem támogathat más, ellenzéki pártokkal összefogva olyan javaslatot, mely szembe megy a koalíciós partner akaratával.

 

Ján Baránek politikai elemző szerint a szerződés végeztével a koalíciós pártok számára megszűnik a garancia, hogy partnerük nem szövetkezik másokkal.

  hirdetes_300x300   

 

„Már nem fognak tudni érvelni a koalíciós szerződéssel. Ez gondokat okozhat, ha valamelyik koalíciós párt más politikai erők támogatását keresné a parlamentben. A komoly, fajsúlyos javaslatok elfogadása más hozzáállást fog igényelni, mint eddig“

 

– nyilatkozta Baránek, aki szerint ez még nem jelenti automatikusan azt, hogy a három kormánypárt most hirtelen egymással szemben fog majd menni.

 

„Elvi döntésekre már nincs idő. Mindenki saját magára fog játszani. A legfontosabb, hogy kitöltsék a közös kormányzást és felkészüljenek a választásokra“

 

– tette hozzá.

 

A legnagyobb probléma Baránek szerint a jövő évi költségvetés elfogadásával lehet, és akár az is előfordulhat, hogy azt el sem fogadják.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!