Nyitókép forrása: tvnoviny.sk

 

A malackai kórház törölte a decemberi CT és MRi vizsgálatokat és az egynapos kezeléseket a Dôvera egészségbiztosító ügyfelei számára. Az ok: a kórház nem találta meg a közös hangot a Dôverával pénzügyi kérdésekben. Az érintett betegek így kénytelenek másik kórházban kivizsgáltatni magukat.

 

A malackai kórház nem jutott megállapodásra a Penta érdekletségébe tartozó egészségbiztosítóval a 2019-es kezelések kiegészítő finanszírozásáról. A kórház álláspontja szerint ha minden biztosító saját maga szabhatja meg, hogy mennyi pénzt küld az alkalmazottak bérére, akkor nem lesz elég kifizetett összeg. A kórház azt állítja, „objektív módon” kiszámolta, milyen költségeik is voltak ténylegesen az egyes vizsgálatoknál és kezeléseknél, az év végi elszámolásnál pedig benyújtották a többletkövetelést tartalmazó számlát. A biztosító a jelek szerint nem kíván eleget tenni a kórház kérésének, amely azonban úgy döntött, hogy nem sodorhatja veszélybe a kórház működését, ezért a CT-re, MRi-re és egynapos kezelésekre decemberre kiírt dôverás betegeket elküldték.

 

A hoppon maradt betegeket a Dôvera Pozsonyba és Szakolcára irányította át. A biztosító szerint a kórház megsértette a köztük lévő érvényes szerződést, és túszként kezeli a Dôvera betegeit. Ezt a malackai kórház elutasítja, mondván, hogy épp a Dôvera az, amely miatt kénytelenek voltak ilyen szélsőséges eszközhöz folyamodni.

  hirdetes_300x300   

 

TVnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!