A világ lassan minden szegletén problémát okozó műanyag tettekre sarkallja a cégeket. Egy új-zélandi légitársaság nem is használ már ilyet, inkább az ehető poharakban hisz.

 

Keksztésztából készült kávéspoharakban érkezik a frissítő az Air New Zealand járatain. A kísérletképpen indult projekt célja az egyszer használatos műanyagok, illetve papírpoharak leváltása – derül ki a HVG cikkéből.

Ehető kekszpohár. Kép: hvg.hu

A különleges poharakat a kávé elfogyasztása után meg is lehet enni. Mivel nem málik szét, és nem is forrósodik fel, nyugodtan kézbe lehet venni. A poharakat egy szintén új-zélandi cég, a Twiice állítja elő, amely esküszik rá, hogy találmányuk tökéletesen zár, és egy cseppnyi kávé sem vész kárba.

A társaság azért döntött a kávé mellett, mert csak ebből az italból évente nyolcmillió pohár fogy az Air New Zealand járatain. A vállalat korábban is tett lépéseket, hogy csökkentse az így keletkező szemétmennyiséget. Az ehető verzió viszont új, és nem csak a levegőben, már a földön is kérhető: a társaság aucklandi várójában is ebben érkezik a koffeinbomba.

Mivel a süteménynek látszó poharak  glutént, cukrot, lisztet, illetve tojást is tartalmaznak, az ezekre allergiások növényi alapanyagú pohárban is megrendelhetik napi koffeinadagjukat,

  hirdetes_300x300   

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!