Nyitókép forrása: hnonline.sk/reprofotó

 

Peter Pellegrini (Smer) kormányfő bejelentette hogy 12 újabb koronavírusos eset nyert megerősítést kedden, így összesen 84 beteg van az országban.

 

Frissítve 15:41-kor

 

A 12 új igazolt fertőzött közül

 hirdetes_300x300  
  • négyen pozsonyiak
  • négyen a Zsolnai járásból valók
  • hárman a Dunaszerdahelyi járásban élnek
  • egy Nagyrőcei járásbeli

 

Pellegrini elmondta, hogy 22 beteg fekszik COVID-19 fertőzéssel a szlovákiai kórházakban, közülük csak ketten szorulnak intenzív ápolásra, de egyelőre lélegeztetőgépet nem igényel az állapotuk.

 

A többi igazoltan koronavírus beteg házi karanténban tartózkodik. A kormányfő elmondása szerint a válságstáb javaslatára a kormány holnap tovább szélesíti a szükségállapotot az egészségügy területén, így a magánkórházak is bizonyos kötelezettségeknek kell eleget tenniük.

 

Pellegrini állítása szerint a mai nappal elkezdődött „bizony típusú” egészségügyi védőfelszerelések elosztása az orvosok között, többek között 70 ezer maszkról, 70 ezer pár védőkesztyűről van szó. Ezek az eszközök egyelőre gyakorlatilag az orvosokhoz érkező betegeké, hogy elkerülhető legye az egészségügyi dolgozók megfertőzése, de a kormányfő szerint hamarosan megérkezik az a szállítmány is, amely konkrétan az orvosok védőfelszereléseit fogja tartalmazni.

 

Pellegrini elmondta, hogy Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány megkapta a szükséges felhatalmazást arra, hogy megállapodásra jusson magyar kollégájával a Magyarországgal közös határátkelőkön kialakult torolódások és kocsisorok feloldása kapcsán.

 

(Mint ismeretes, Magyarország éjféltől lezárta határait, kivéve a rajkai határátkelőt, jelenleg a rendőrség már Pozsony előtt feltartóztatja a kamionforgalmat, és csak fokozatosan engedik őket tovább Magyarország irányába.)

 

A kormányfő újságírói kérdésre azt is elmondta, hogy még a mai nap folyamán várható egy sajtótájékoztató, amelyen Ján Richter (Smer) munkaügyi miniszter fog tájékoztatást adni arról, hogy ki mikor mehet vagy érdemes mennie betegállományba (PN), illetve hogy mi minősül már a szociális rendszerrel szembeni visszaélésnek.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!