Nyitókép: Teraz.sk/Monika Voleková

 

Június elsejétől a polgárok a szlovák–magyar határon személy- és teherszállításra (7,5 tonnáig) is igénybe vehetik a Rárós–Ráróspuszta határátkelőt, valamint a Szakolca-rakpart folyami átkelőhelyet a szlovák–cseh határon.

 

Június másodikától működésbe lép a Párkány–Esztergom folyami átkelőhelyen közlekedő komp is a teherszállítás számára, így júniustól összesen 32 közúti és folyami határátkelőhely lesz nyitva.

 

 hirdetes_300x300  

Ezenkívül 12 határátkelőhelyen lehet áthaladni úgy, hogy az eKarantén alkalmazás segítségével az állami karantén helyett házi karantént lehet választani.

 

Az szlovák–osztrák határon ide tartozik: Pozsonyligetfalu (Petržalka)–Berg, valamint Horvátjárfalu (Jarovce)–Kittsee.

 

A szlovák–magyar határon Dunacsún (Čunovo)–Rajka (autópálya), Ipolyság (Šahy)–Parassapuszta, valamint Migléc (Milhosť)–Tornyosnémeti.

 

A szlovák–lengyel határon Felsőkomárnok (Vyšný Komárnik)–Barwinek, valamint Árvanádasd (Trstená)–Chyžné.

 

Az ukrán határon Felsőnémeti (Vyšné Nemecké)–Uzsgorod, a szlovák–cseh határon pedig Drétoma (Drietoma)–Starý Hrozenkov, Gázlós (Brodské)–Břeclav, Fenyvesszoros (Svrčinovec)–Mosty u Jablunkova, valamint Trencsénmakó (Makov)–Bílá-Bumbálka.

 

A belső határokon folyó ellenőrzéseket a szlovák kormány június 26-ig meghosszabbította, ezért Szlovákia belső határait csak a kijelölt határátkelőkön lehet átlépni. Amennyiben valaki más helyen lépi át az ország belső határait, kihágást követ el, amiért 300 eurós büntetés róható ki.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!