Klára
  • HUF: 344.73
  • USD: 1.17
  • 20 °C
  • 31 °C
Uncategorized

Ma 94 esztendős II. Erzsébet, aki 68 éve ül a trónon – Szülinapi képekkel

Szombaton lett volna esedékes a királynő hivatalos születésnapi ünnepsége, de csak zárt körben ünnepel

Nyitókép: A brit királyi család Fb-oldala

 

A koronavírus-járvány miatt zárt körben, az ilyenkor szokásos több százezres ünneplő tömeg nélkül köszöntötték a brit uralkodót hivatalos szombati születésnapján.

 

Hirdetés(x)

A 94 esztendős II. Erzsébet királynő, aki 68 éve ül az Egyesült Királyság trónján, három hónapja legnagyobb vidéki rezidenciáján, a London nyugati határában fekvő Windsor ősi kastélyában tartózkodik 99 éves férjével, Fülöp edinburghi herceggel, és – amint udvari illetékesek többször is hangsúlyozták az elmúlt hetekben – mindketten maradéktalanul tartják magukat azokhoz a korlátozó intézkedésekhez, amelyeket a királynő kormánya március végén hozott a járvány megfékezése végett.

 

A képen a következők lehetnek: 1 személy, színpadon, gyermek, kalap és közeli

 

Az uralkodó valós születésnapján, április 21-én elmaradtak az ilyenkor szokásos tüzérségi díszsortüzek is, amelyekkel a hadsereg tiszteleg minden évben a Buckingham-palota tőszomszédságában fekvő hatalmas Green Parkban, illetve a Temze partján, a Tower ősi épületegyüttese mellett.

 


Szombaton lett volna esedékes a királynő hivatalos születésnapi ünnepsége, a Trooping the Colour néven közismert, hagyományosan júniusban esedékes színpompás katonai parádé is, amelyet mindig a királyi lovas testőrség londoni laktanyájának parkjában, a Horse Guards Parade-en tartanak.

 

Az uralkodó ide az elmúlt évtizedekben mindig díszes hintón, nem kevésbé díszes lovas kísérettel, családtagjai társaságában érkezett a Buckingham-palotából, és megtekintette a másfél ezer fős díszelgő alakulat ünnepi parádéját.

 

A palota és az ünnepség helyszíne között húzódó, vörös aszfaltjáról híres Mall sugárút mentén ilyenkor rendszerint százezrek köszöntik a királynőt.

 

Szombaton azonban a windsori kastély belső nagy parkjában, közönség nélkül, a Walesi Gárda néhány tucatnyi katonájának díszszemléjével tartották meg a hivatalos születésnapot, amelyre a királynő gyalog érkezett közeli lakosztályából.

 

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, álló emberek és túra/szabadtéri

 

A katonák és katonazenekar tagjai a kormány előírásának megfelelően egymástól két méter távolságot tartva sorakoztak fel, és az ünnepség az ilyenkor szokásos másfél óra helyett alig húsz percig tartott.
A százezreket vonzó ceremóniát II. Erzsébet királynő csaknem hét évtizedes uralkodásának kezdete óta eddig csak egyszer, 1955-ben törölték, az akkori országos vasutassztrájk miatt.

 

A Buckingham-palota hangsúlyozta: a királynő személyesen kérte, hogy születésnapján semmiféle nagyszabású ceremoniális esemény ne legyen, mivel a jelenlegi helyzetben ez nem lenne helyénvaló.

 

Nagy-Britanniában eddig több mint 41 ezren haltak meg az új koronavírus okozta Covid-19 járványban.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket