Vilma
  • HUF: 358.96
  • USD: 1.21
  • 7 °C
  • 13 °C
Uncategorized

A koalíció nem fogja bojkottálni Ficoék rendkívüli ülését, de kitartanak Matovič mellett

Nem fogják támogatni az Igor Matovič (OĽANO) elleni, Pellegrini és Fico által kezdeményezett bizalmatlansági indítványt

Nyitókép: Körkép.sk/KL

 

A koalíciós képviselők megállapodtak, hogy nem fogják támogatni az Igor Matovič (OĽANO) elleni, ellenzék által kezdeményezett bizalmatlansági indítványt. Ebben állapodtak meg a négy kormánypárt frakcióvezetői, Jana Žitňanská (Za ľudí), Anna Zemanová (SaS), Michal Šipoš (OĽANO) és Peter Pčolinský (Sme rodina).

 

A Matovič leváltására összehívott rendkívüli ülés csütörtök délelőtt 10:00-kor kezdődik. A kormánypártok abban is megállapodtak, hogy nem fogják bojkottálni az ülést, vagyis (az előző smeres kormányok gyakorlatával szöges ellentétben) megszavazzák a programot, hogy lehetőséget adjanak a vitára.

 

Az SaS részéről Zemanová kijelentette, hogy húsz éves ügyekkel nem kívánnak foglakozni. A Za ľudí szerint Matovič diplomamunkája nem egy olyan ügy, ami miatt borítani kellene a kormánykoalíciót, bár azt továbbra is felróják az OĽANO-nak, hogy az ĽSNS javaslatára tizenhét képviselője is támogatólag szavazott.

 

Az OĽANO tudomásul veszi, hogy a „Fico-Pellegrini tandemnek joga van összehívni a rendkívüli ülést”. Az ĽSNS-szel való együttszavazás kérdéséről a frakció még nem tárgyalt.

 

A Sme rodina elég egyértelműen kijelentette, hogy minden képviselője támogatja a kormányfőt és kormányát. A rendkívüli ülést megnyitják, nem lesz semmilyen obstrukció, lesz lehetőség a vitára.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket