Nyitókép: webnoviny.sk

 

Október 16-án, az Élelmezési világnap alkalmából az üzletlánc tartós élelmiszert ajándékoz az anyagi szükséghelyzetben élőknek.

 

2018-as statisztikák szerint mintegy 650 ezer szlovákiai állampolgár él szegénységben. Ezek az emberek generációs szegénység, munkahelyük elvesztése, betegség, családtagjuk halála, vagy más ok miatt kerültek anyagi szükséghelyzetbe.

 

Az ilyen embereknek gondot okoz az alapvető élelmiszerek beszerzése is. A fenti statisztika nem tartalmazza azokat, akik a koronavírus-járvány, a gazdaság, vagy saját egészségi állapotuk megromlása miatt jutottak szükséghelyzetbe.

 hirdetes_300x300  

 

„Tudatosítjuk, hogy a világjárvány sokunk pénztárcájára van hatással. Bár a megszorító intézkedések miatt kénytelenek voltunk az évente megszervezett Élelmiszerrel segítünk című gyűjtésünket elhalasztani, ennek ellenére úgy döntöttünk, hogy 12 tonna élelmiszert ajándékozunk azoknak, akik erre a leginkább rászorulnak,“

 

– nyilatkozta Lucia Langová, a Kaufland szóvivője.

 

A tartós élelmiszereket, mint például hüvelyes növényeket, pástétomokat, konzerveket, teát, mézet tartalmazó csomagokat a Szlovák Vöröskereszt önkéntesei fogják átadni a rászorulóknak.

 

„A csomagok néhány meleg étel elkészítésére elegendő alapanyagokat tartalmaznak az egész család számára, és reméljük, hogy a legkisebbek is örülni fognak a kis édességnek,“

 

– tette hozzá a Szlovák Vöröskereszt központi titkára, Rosariová Kesegová.

 

Az elmúlt hét év során összesen már 293 tonna élelmiszer került szükséghelyzetben élő emberekhez. A Kaufland kezdeményezéséhez maguk a vásárlók is hozzájárulhattak felajánlásaikkal, amit az üzletlánc több tíz tonna élelmiszerrel egészített ki.

 

A kezdeményezésről itt lehet olvasni bővebben.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!