Nyitókép forrása: facebook.com/MZ SR

 

Igor Matovič kormányfő Facebook-bejegyzése szerint szombaton 3042-vel nőtt a PCR tesztekkel igazolt (tehát az északi járások tömegtesztjei nélküli) új koronavírusos esetek száma. Ezzel a múlt hét szombati esetszám 94 százalékkal emelkedett.

 

A kormányfő jelezte, hogy a járvány jelenlegi tempója mellett a most érvényes „puha” lockdown és az országos tesztelés együtt sem feltétlenül lesz eredményes, ezért mindenkit arra kér, hogy még a negatív vírusteszttel rendelkezők is szigorúan tartsák be a maszkviselés, a kézhigiénia és a távolságtartás szabályait.

 

Az NCZI adatai szerint a laborok szombaton több mint 16 ezer PCR tesztet végeztek el, ebből 3042 bizonyult pozitívnak. Új haláleset nem történt, így a halálos áldozatok száma változatlanul 159. 40 személy felgyógyult a betegségből.

 

 hirdetes_300x300  

Az aktív esetek száma 33 724.

 

Rossz hír, hogy elképesztő mértékben, 197 fővel emelkedett a kórházban ápoltak száma, így jelenleg összesen 1117 koronavírusos személyt kezelnek a szlovákiai kórházakban. Közülük 891 személy tesztel igazoltan fertőzött, 82-en szorulnak intenzív ellátásra, 76-an vannak lélegeztetőgépen.

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.