Nyitókép: euronews

 

Engedélyezték a repülő autó használatát az Európai Unióban.

 

A szerkezetet egy holland cég fejlesztette, Liberty-nek nevezték el és 2012-ben kezdték meg a tesztelését. Nem véletlenül tartott 8 évig a jármű engedélyeztetése.

 

Az utakra és a légi közlekedésre vonatkozó szabályokat még soha nem alkalmazták egy járműre. Tehát, ha mint egy puzzle-t összerakjuk ezeket a szabályozásokat, akkor a végére mintegy 5 ezer követelményt kapunk”

 

 hirdetes_810x300  

– meséli a cég társalapítója Robert Dingemanse

Most arra várnak, hogy az Európai Repülésbiztonsági Ügynökségtől megkapják a légiközlekedési tanúsítványt. Ezt a folyamatot 2015-ben kezdték meg. A Liberty fejlesztői bíznak benne, hogy meglesz az engedély mielőtt 2022-ben átadják az első repülő autót az első vevőnek.

 

„A világjárvány miatt az emberek jobban szeretnek, ha lehet szeparáltan utazni. Látjuk, hogyan nőtt meg az érdeklődés, és az igény a Liberty iránt, mert ebben ketten utazhatnak a megfertőződés veszélye nélkül”

 

-folytatja Robert Dingemanse

 

A Liberty háromkerekű, kétüléses autó. A fejlesztői szerint akár 180 kilométer per órás sebességgel is képes száguldani, és egy tankkal 500 kilométert repülni, de ehhez az kell, hogy a sofőrnek legyen pilóta engedélye.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.