Nyitókép: mti/mtva

 

Tűz ütött ki szombat este a Románia észak-keleti részén található Karácsonkő (Piatra Neamt) koronavírus-fertőzött betegeket ápoló kórházának intenzív osztályán. A tűzeset következtében tíz beteg életét vesztette, a híradások szerint hét személy súlyos égési sérüléseket szenvedett, állapotuk válságos.

 

A kórház koronavírus-fertőzötteknek elkülönített részlegén 16 beteget ápoltak. Mindannyian lélegeztetőgépre voltak kapcsolva. A helyi sajtó feltételezései szerint a tüzet elektromos zárlat okozhatta, az automata berendezések valamelyike kaphatott lángra, az oxigéndús környezetben pedig pillanatok alatt továbbterjedt. Egyes értesülések szerint robbanást is lehetett hallani.

 

A kórház közlése szerint a 10 áldozatból nyolcan már a kórteremben életüket vesztették, ketten a sürgősségi osztályon haltak bele sérüléseikbe. Az áldozatok mindannyian 67 év felettiek volta, hét férfi és három nő.

 

  hirdetes_300x300   

A helyszínre kiérkező tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését, a túlélőket Jászvásárra szállították. Még este a baleset helyszínére érkezett Nelu Tataru egészségügyi miniszter.

 

A súlyosan sérült túlélők között van az osztály ügyeletes orvosa, aki berohant a lángok közé, hogy megpróbálja betegeit menteni. Helyi sajtóértesülések szerint testfelületének 40 százalékán szevedett égési sérüléseket. Az egészségügyi miniszter közlése szerint Ion Denciu-t, a sérült ügyeletes orvost egy belgiumi katonai kórházba szállítják. Tataru elmondta, hogy Denciu csoporttársa volt az egyetemen, a tűzben az egészségügyi személyzet további három tagja is megsérült, ám egyikük sem súlyosan.

 

Klaus Iohannis államfő részvétét fejezte ki szombaton a gyászoló családoknak.

 

„A Piatra Neamţ-i megyei kórházban történt tragédia az egész országot megrázta. Mélységesen elszomorít az intenzív osztályon lévő betegek halála, és részvétemet fejezem ki a gyászoló családoknak. Gyors felépülést kívánok a nagyon súlyos állapotban lévő áldozatoknak! Együtt érzek mindazokkal, akiket érint ez a szörnyű baleset”

 

idézi Iohannist a maszol.ro.

 

Áder János magyar köztársasági elnök még szombat este részvéttáviratot küldött a román államfőnek.

 

„Engedje meg, hogy Magyarország népe nevében ezúton fejezzem ki mindannyiunk őszinte részvétét a tragikus tűzesetben elhunytak családtagjainak és hozzátartozóinak. Szívből átérezzük fájdalmukat, a sérülteknek pedig mielőbbi teljes felgyógyulást kívánunk”

 

írta Áder János Klaus Iohannisnak.

 

A román főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indított vizsgálatot.

 

‼️ IMAGINI ÎN EXCLUSIVITATE!

⬆️ Sâmbătă seară, în jurul orei 18.30, la Spitalul Județean de Urgență
(SJU) Piatra Neamț…

Közzétette: Exploziv TV Neamt – 2020. november 14., szombat

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!