Nyitókép: körkép.sk

 

Ezen a hétvégén mérték az országban a leghidegebbet (-10,7 fok, Királyboca), de egy hidegfront mögött érkező anticiklonnak köszönhetően a következő napokban folytatódnak a fagyok. Különös óvatosságra figyelmeztetnek a meteorológusok az utakon, országszerte lehet számítani csúszós utakra, ónos esőre, északkeleten akár hóra.

 

Hétfőre virradóra elsőfokú riasztás van érvényben csúszós utak miatt az egész országban. Az SHMU közlése szerint „helyenként” jegesedés alakulhat ki az úttesten, jeges átfolyásokra tehát mindenhol számítani kell.

 

A völgyekben, hegyoldalakban az esti órákban -10 fokra lehet számítani a következő napokban is, napközben nem fog fagyni, de nulla fok közelében marad a hőmérséklet.

 

  hirdetes_300x300   

Hétfőre virradóra ugyanakkor melegfront érkezik térségünkbe, ami számottevő csapadékot ugyan nem hoz, de a meleg légtömegek először csak magasabban mutatkoznak meg, így a talajmenti fagyok maradhatnak. Az ilyenkor lehulló esőből pedig könnyen ónoseső lehet.

 

Hetfőn, napközben is ónosesőre kell számítani, főleg a délutáni órákban, keleten, északkeleten pedig a havazás, havaseső sem kizárt.

 

Egyébként az magyarországi meteorológiai szolgálat is figyelmeztetést adott ki ónoseső miatt Budapestre, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád és Veszprém megyére, így értelemszerűen Szlovákia déli járásai is érintettek lehetnek.

 

Körkép.sk, iMeteo, SHMU, MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.