Nyitókép: Euronews

 

Ellentmondva saját külügyminiszterének, Donald Trump szombaton azt közölte a világgal twitter fiókján keresztül, hogy Amerika történetének legsúlyosabb kibertámadása mögött nem Oroszország áll, hanem Kína.

 

A leköszönő elnök egyúttal megpróbálta kisebbíteni az okozott kárt, lebecsülve a behatolás mértékét.

 

„A hírhamisító média támadásai sokkal súlyosabbak ennél. Engem teljeskörűen tájékoztattak, és mindent az ellenőrzésünk alatt tartunk. A média fél felvetni azt az eshetőséget, hogy Kína volt az (mert lehetett), leginkább pénzügyi okokból!”

 

 hirdetes_300x300  

– írta Trump a Twitteren.

 

„Én is felhozhatnám azt a vádat, hogy hackertámadás érte a szavazógépeket az elnökválasztáson, mert valójában én győztem nagy különbséggel, és ez igazából nagyobb szégyen az Egyesült Államoknak”

 

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter még pénteken azt mondta, hogy „elég egyértelmű”, hogy Oroszország áll a minden korábbinál súlyosabb kibertámadás mögött.

 

Fehér házi tisztviselők pénteken délután ki akartak adni egy nyilatkozatot, melyben azzal vádolták volna Oroszországot, hogy a támadássorozat „főszereplője” azonban az utolsó pillanatban letiltották őket. Az kérdés, hogy a külügyminiszter is kapott-e ilyen utasítást.

 

A Fehér Ház nem válaszolt a Trump állításaival kapcsolatos kérdésekre, mint ahogyan a külügyminisztérium sem a Pompeo-t érintő megkeresésekre.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!