Nyitókép: Anadolu Agency

 

Recep Tayyip Erdogan török elnököt csütörtökön televíziós kamerák jelenlétében oltották be a koronavírus elleni vakcinával.

 

Erdogan azért döntött az élőben közvetített oltás mellett, hogy ezzel szabadítsa meg Törökország lakóit a vakcinával kapcsolatos kétségektől.

 

 hirdetes_810x300  

Erdogant az ankarai kórházban a kínai Sinovac koronavírus elleni vakcinával oltották be. A török elnök a médiának azt mondta, vele együtt a pártja több, magas beosztású tagja is be fogja magát oltatni, egyúttal arra kérte a politikusokat, hogy támogassák az oltási kampányt.

 

Törökország a helyi egészségügyi dolgozók körében csütörtökön kezdte meg az oltási kampányt, az első adag oltóanyagot pedig 250 ezer egészségügyi dolgozónak adták be.

 

A kínai Sinovac vakcinát Törökországban, Brazíliában és Indonéziában tesztelték, de az összes tanulmány eltérő eredményt publikált a vakcina hatékonyságával kapcsolatban. Míg a brazilok szerint 50%-os a kínai vakcina hatékonysága, addig az indonéz tanulmány szerint 65%-os. A legmagasabb hatékonyságot (91%) a törökök mérték a kínai vakcinának, viszont a helyi kutatásba kevés önkéntes kapcsolódott be ahhoz, hogy az eredmény meggyőző legyen.

 

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!