Nyitókép forrása:bbc.com

 

Nem akármilyen ügyben döntött az amerikai bíróság Chicagoban. Egy Los Angeles-i lakhellyel rendelkező férfi, a 36 éves Aditya Singh három hónapon keresztül bujkált és élt az O’Hare nemzetközi reptér biztonsági területén. A hatóságok csak szombaton vették észre és tartóztatták le illetéktelen behatolás vádjával.

 

Még tavaly október 19-én érkezett Los Angelesből a reptérre, ám tovább utazni a járványtól való félelmében nem akart. A reptéren talált egy elejtett alkalmazotti belépőkártyát, amit megtartott. Mikor 2021. január 16-án az egyik alkalmazott felszólította, hogy igazolja magát, csak a talált belépőkártyát lengett.

 

Azon, hogy a reptéren senkinek sem szúrt szemet az illető, az ügyben eljáró Cook megyei bíró, Susana Ortiz is megdöbbent:

 

 hirdetes_300x300  

„Tehát, ha jól értem, akkor azt állítja, hogy a vádlott, nem alkalmazotti személy, illetéktelenül tartózkodott a reptér biztonsági zónájában 2020. október 19-től 2021. január 16-ig? És senki sem vette észre?”

 

kérdezte az ügyésztől.

 

A férfi egyébként büntetlen előéletű. Míg a reptéren élt, koldulásból élt . A bíróság illetéktelen behatolás és lopás miatt kitiltotta a repülőtérről, és 1000 dollár bírságra ítélte.

 

A bíróság megdöbbenésének adott hangot amiatt, hogy egy olyan elvileg fokozottan felügyelt, biztonságos helyen, mint egy repülőtér valaki három hónapon keresztül észrevétlen tudott maradni. A bíró szerint bár bebizonyosodott, hogy a vádlott nem jelentett biztonsági kockázatot, az eset súlyos hiányosságokra mutatott rá.

 

BBC.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!