Nyitókép forrása: sme.sk

 

Boris Kollár a második legnagyobb kormánypárt, a Sme rodina elnöke el tudja képzelni, hogy hármaskoalíció folytatja tovább a kormányzást, de hangsúlyozta, hogy továbbra is a négyeskoalíció megtartása a prioritás. A kisebbségi (kétpárti) kormányzás lehetőségét elutasította. Kollár erről a közrádió Szombati párbeszéd című műsorában beszélt.

 

Kollár szerint az SaS képviselői ellenzéki és független képviselőkkel tárgyaltak a kormány elleni bizalmatlansági indítványról és az előrehozott választások kieszközléséről. Azt állítja, egy konkrét SaS-es képviselőről tudja, hogy az ellenzékkel tárgyalt ebben a kérdésben, a nevét azonban nem árulta el. Nem Kollár az első, aki ezt állítja, Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszter a héten többször is kijelentette, hogy a háttérben zajlanak ilyen tárgyalások.

 

„Ha egy koalíciós képviselő saját kormányát próbálja aláásni, az már egyáltalán nem tréfadolog”

 

mondta Kollár.

 hirdetes_400x285  

 

Kollár szerint Matovič vagy megváltozik, vagy valaki másnak kell a helyébe állnia. Utalt rá, hogy a kormányfő távozása nem jelentett volna automatikusan megoldást a kormányválságra, mert a vita a kabinet üléseiről csak áthelyeződött volna a parlamentbe.

 

A Sme rodina elnöke méltatta a kormányfőt, amiért tartózkodott mindenfajta kommunikációtól, főleg a közösségi médiában.

 

„Nem mondhatom el ugyanezt Richard Sulíkról, aki most egyik támadást indítja a másik után”

 

szögezte le.

 

Kollár arról is beszélt, hogy pártja továbbra is fenntartja a jogot a SIS igazgatójának jelölésére. A kormányalakításkor – az íratlan szabályoknak megfelelően – a második legnagyobb kormánypárt jelölhette a Titkosszolgálat igazgatóját, aki így Vladimír Pčolinský lett. Őt a múlt héten a rendőrség korrupció gyanújával letartóztatta, majd a kormány javaslatára az államfő visszahívta tisztségéből.

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.