Nyitókép: reprofoto (RTVS)

 

Január 4-e óta vizsgálta egy 17 fős bizottság Milan Lučanský, a Smer – SNS – Most-Híd éra országos rendőrfőkapitányának halálát, aki december 29-én hunyt el tragikus körülmények között.

 

A bizottság vizsgálatának eredménye, hogy Lučanský halálához külső körülmény nem járult hozzá. Azaz kijelenthető, hogy a börtönben önkezével vetett véget életének.

 

Király Zsolt: Lučanský felkötötte magát, amivel beismerő vallomást is tehetett

 hirdetes_400x285  

 

Lučanský 2020. december 7-21. között volt vizsgálati fogságban.  Ez idő alatt több, nem teljesen szokványos esemény is történt. December 9-én például szemsérülést szenvedett, kórházba került, ezt követően Trencsénbe helyezték át megfigyelésre.

 

A bizottság elnöke elmondta, hogy ennek kapcsán is megerősítést nyert az orvosi jelentés valódisága, azaz szemsérülését valóban úgy szerezte, hogy leesett a tolókocsiból.

 

” A bizottság nem talált semmilyen jelet arra vonatkozóan, mely megkérdőjelezte volna a medializált információkat, miszerint Lučanský halálát öngyilkosság okozta”

 

– hangzott el a sajtótájékoztatón.

 

Lučanský nem mártír. A vallomások szerint legalább egy alkalommal pénzt adott a nyomozás szőnyeg alá söpréséért

 

A bizottság tagjai  a börtön kamerafelvételeit is megtekinthették, illetve minden egyéb dokumentumot is, beleértve a cella elektronikus működését jegyző mozgásokat.

 

Kihallgattál a szolgálatot teljesítő fegyőröket és az egészségügyi dolgozókat is. Mária Kolíková igazságügyi miniszter elmondta, hogy az ő munkájukban sem találtak semmilyen kivetni valót.

 

Egyedül Lučanský egészsügyi kartotékához és magán levelezéséhez nem volt hozzáférése a bizottságnak, a rendőrség, mely továbbra is nyomozást folytat korrupció és hatalommal való visszaélés miatt, ezt nem adta ki. Ugyanakkor a végső döntés meghozatalát ez nem befolyásolta.

 

A bizottság tagjai közül 14-en megszavazták a jelentést, ketten ellene voltak (Marian Kotleba – ĽSNS és Denisa Saková – Smer), egy pedig nem szavazott.

 

Milan Lučanský többrendbeli korrupció és csúszópénz elfogadása miatt volt fogságban.

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: Milan Lučanský

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.