Nyitókép: webnoviny.sk

 

A munkaidő saját belátás szerinti alakítása és az alapfizetés összege a két legfontosabb szempont a megfelelő munkahely kiválasztásánál. Ugyanúgy ez a két dolog határozza meg azt is, mennyire elégedett hosszútávon a munkaerő Szlovákiában.

 

A felmérést a PwC Workfarce Study 2020 készítette 2020 szeptembere és 2021 januárja között 11 ország több, mint 50 ezer személy megkérdezésével. Szlovákiában 1 806 munkahellyel rendelkező személy és diák kapcsolódott be a felmérésbe az ország összes régiójából, de a legtöbben Pozsony megyéből kerültek ki.

 

A férfiak technikailag jobban képben vannak

 hirdetes_300x300  

 

Szlovákiában és Magyarországon függetlenül attól, hogy az adott munkaerő hány éves, fontosnak tartják a munkaidő ellenőrzés alatt tartását. Ugyanúgy annak stabilitását, tervezhetőségét, ami lehetővé teszi az egyensúly bebiztosítását a munka és a magánélet között hosszútávon is.

 

A válaszadók 95 százaléka 55-ből az 5 legfontosabb kritérium közé sorolta a rugalmas munkaidőt. A lista másik végén találhatóak az olyan szempontok, mint az inklúzió, vagy, hogy szociálisan hasznos, önkéntes aktivitásokkal párosuljon az adott munkahely. Az ilyen szempontok csak minimálisan befolyásolják az elégedettséget az adott munkahelyen Szlovákiában, legyen szó bármelyik korosztályról.

 

A férfiak és a nők számára fontos dolgok között nincs nagy különbség. A rugalmas munkaidő, az alapfizetés mellett a karrier lehetősége és a világos játékszabályok tartoznak a meghatározó szempontok közé. Ugyanakkor megerősítést nyertek olyan ismert sztereotípiák is, mint hogy a férfiak jobban eligazodnak a technika világában, mint a nők.

 

Az otthonról való munkavégzés nem annyira attraktív

 

A nők számára fontos a főnökkel és a kollégákkal való viszony a csapaton belül. Szeretik, ha nyitott és őszinte a kommunikáció.

 

Az alapfizetés nagysága továbbra is fontos tényező Szlovákiában. Főleg a Pozsonyon kívüli kerületekben.

 

Ugyanakkor a home office lehetősége vidéken kevésbé népszerű, mint a fővárosban. Ez a munka jellegéből is adódik. Szlovákiában továbbra is inkább a gyárak jellemzőek, ahol elengedhetetlen a munkahelyen való személyes jelenlét.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!