Nyitókép: Körkép.sk

 

Mint ahogy arról már a Körkép hírt adott, Komáromban május 1-én ismét megnyitotta kapuit a Holt-Vág partján működő kölcsönző, ahol csónakot, vízibiciklit, paddleboardot, valamint hagyományos kerékpárokat és tandem biciklit is kölcsönözhetünk.

 

Egy héttel később, május 9-én, vasárnap délután kilátogattunk a kirándulóövezetbe, figyelemmel kísérve az emberek érdeklődését az adott lehetőségek iránt.

 

Vonzó kirándulóhellyé fejlődik a komáromi Holt-Vág térsége

 hirdetes_810x300  

 

A kellemes napfénynek köszönhetően, mely idén sokadszor rugaszkodott neki, hogy elhozza az igazi tavaszt, a Holt-Vág egész térsége nyüzsgött a látogatóktól.

 

 

Sokan voltak a vendéglátóhelyek kültéri asztalainál, a vízparton, a nemrégiben kialakított környezetbarát pihenőhelyeken, és nem utolsósorban a rekreációs célokat szolgáló vízi alkalmatosságok kölcsönzőjében.

 

Örömmel tapasztaltuk, hogy leginkább a kisgyerekes családok mutattak nagy érdeklődést a vízi biciklik és csónakok iránt. A kiszolgáló személyzetnek folyamatosan volt dolga a jegykiadással, valamint a járművek elindításával és kikötésével.

 

 

Látszott, hogy a családok végtelenül élvezik az együtt megélt örömöket e napfényes, nyugalmat árasztó szép környezetben. Az árak is elfogadhatóak, többségében óránkénti 6 eurós bérléssel, ami így, a helyi adottságoknak köszönhetően, lényegesen kevésbé terheli meg a családok pénztárcáját, mint egy távolabbi üdülési célpont.  A komáromiaknak nem szükséges messzire utazniuk, ha vízparti kikapcsolódásra vágynak, és ez bizony jelentős értéknek számít.

 

Az árak is elfogadhatóak, többségében óránkénti 6 eurós bérléssel

 

A kölcsönözhető kerékpárok iránt egyelőre még nem mutatkozott érdeklődés, de bizonyára majd ezeknek is eljön az ideje. Itt a kölcsönzési díj egy órára 4.- euró, egy napra pedig 20.- euró. Jó lenne talán, ha a működtető itt egy köztes árat is megszabna, például fél napos kölcsönzésre.

 

A nyári strandolásra még korai volt az idő, ennek ellenére fürdőzők is akadtak, mégpedig 6 – 8 éves fiúgyerekek, akik felügyelet nélkül érkeztek, és ruháiktól félig megszabadulva begázoltak a vízbe. Érdemes tudatosítani, a kiskorú gyerekek szabadidős tevékenységéért mindig a szülők a felelősek.

 

 

A tó távolabbra eső helyein is élt a vízpart, szinte minden generáció képviseltette magát, sokan sétálgattak, vagy pihengettek a napfényes padokon, és a labdajátékok kedvelői pedig vidám küzdelmet folytattak a röplabdapályán.

 

Az elkövetkezendő időszakban minden bizonnyal tovább fejlődik e rekreációs terület, hiszen Komárom városa beszállt a „Zöld Oázis” elnevezésű projekt idei versenyébe, ahol a szavazók aktivitásának köszönhetően sikeresen bejutott a győztesek közé. Az elnyert pénzösszeget elsősorban a vízpart fásítására fordítják, főként őshonos kocsányos tölgyek telepítésével, valamint további padok, pihenőhelyek is szolgálják majd a látogatók kikapcsolódását.

 

 

E kellemes, napfényes vízpart, amelynek csendjébe a hajnali madárdal és az esti békakoncert hoz változatosságot, mindnyájunk kincse, bánjunk tehát mi is tisztelettel és óvjuk e természeti értéket, ha éppen erre járunk.

 

A Holt-Vág télen – életkép Komárom kedvelt pihenőhelyéről

 

Buday Mária

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.