Nyitókép: theguardian.com

 

Tom Cruise visszaadja Golden Globe-jait, tiltakozásul a díjat odaítélő szervezet tagsága ellen – írta a The Guardian online kiadása.

 

A filmsztár három Golden Globe-ot kapott, a drámai alkotásban nyújtott legjobb főszereplőnek járó elismerést a Született július 4-ért és a Jerry Maguire-ért, a Magnóliában a legjobb mellékszereplő eljátszásáért tüntették ki.

 

A Golden Globe-díjakat odaítélő Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szövetsége (HFPA) az utóbbi hónapokban bírálatok kereszttüzébe került „diszkriminatív gyakorlata” és etikai problémák miatt, köztük azért, mert ajándékokat fogadott el különböző iparági szereplőktől.

 hirdetes_300x300  

 

Cruise lépése előtt – többek között – Scarlett Johansson és Mark Ruffalo szólította fel az iparágat, hogy „álljon el” a Golden Globe-részvételtől, amíg lényegi változások nem történnek a HFPA-n belül.

 

A Netflix, az Amazon és WarnerMedia bojkottot jelentett be a Golden Globe ellen, az NBC tévécsatorna pedig hétfőn azt közölte, hogy 2022-től nem közvetíti a díjátadót.

 

Május 3-án a HFPA reformokat jelentett be, a javaslatok között szerepel, hogy jelentősen növelik a tagság létszámát, különös tekintettel a fekete tagok toborzására. Továbbá új magatartási kódexet is ígértek.

 

MTI

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.