Nyitókép: expres.sk

 

Eduard Heger szlovák kormányfő arra számít, hogy június 1-től megkezdődhet a Szputnyik V-vel való oltás Szlovákiában. Jelenleg arra vár, hogy Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter engedélyezze a vakcina használatát. Heger erről a Rádio Expres hétfői műsorában beszélt.

 

A kormányfő többek között arról is beszámolt, hogy már közel a megegyezés a vizsgálati fogság feltételeinek megváltoztatása kapcsán, amelyben a Sme rodina és Mária Kolíková igazságügyi miniszter nem tudtak idáig megegyezni.

 

A másik koalíciós vitában, mely a költségvetés módosítását érinti szintén megegyezés születhet. Az SaS megerősítette, hogy hétfőn összeül a Koalíciós Tanács, hogy megpróbáljanak pontot tenni az ügy végére, Heger pedig elismerte, hogy folynak a tárgyalások, és reményei szerint szerdán már a parlament szavazhat a költségvetés elfogadásáról.

 

 hirdetes_300x300  

A SiS épületében létrejött titkos találkozóval kapcsolatban a kormányfő elmondta, hogy bár nem volt szokványos, de titkos sem. Heger megerősítette, hogy a találkozón titkosított információkról beszéltek, melyek tartalmát nem teheti közzé.

 

„Itt 12 évig az volt a szokás, hogy a politikusok hotelekben találkoztak az oligarchákkal”

 

fogalmazott Heger, aki egyúttal kritizálta az ellenzéket amiért megfélemlítik a rendőröket és ügyészeket, akik a medializált botrányokon dolgoznak. „Ez nem történhet meg” – tette hozzá a kormányfő, aki azt is elmondta, hogy a találkozóra „a polgárok érdekében” került sor, és azok a személyek, akik nem vettek részt rajta, a tartalmáról sem nyilatkozhatnak.

 

A miniszterelnök azt is hangsúlyozta, hogy mivel a találkozó tartalma titkosított, így a parlamentben sem lehet róla vitát folytatni.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.