Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter kormánytársát, Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminisztert bírálta vasárnap a Markíza televízió Na telo című politikai vitaműsorában.

 

Krajniak szerint Mikulec elveszik abban, hogy mi történik a minisztériumában. A Sme rodina politikusa szerint lehetetlen, hogy egyes rendőrök lecsukjanak más rendőröket és fordítva, „így egy jó belügyminiszter” nem cselekszik. Krajniak ezzel válaszolt arra a kérdésre, hogy szerinte Mikulec jó belügyminiszter-e.

 

A munkaügyi miniszter ugyanakkor azt kéri, hogy körültekintően vizsgálják ki az egyes eseteket, hogy „ne söpörjék a szőnyeg alá” őket. Vitapartnere, Erik Tomáš (korábban Smer, most Hlas) parlamenti képviselő gyanúsnak tartotta, hogy Adrián Szabót, a belügyminisztériumi felügyelőség igazgatóját azután vették őrizetbe, hogy részt vett a Szlovák Titkosszolgálat (SiS) épületében lezajló elvileg titkos tanácskozáson.

 

 hirdetes_400x285  

Krajniak rámutatott, hogy ismét olyan esetek kerülnek elő, ahol jó és nem jó tanúkról beszélnek.

 

„Nem történhet meg, hogy megint a büntetés végrehajtási szervekben fogják eldönteni, hogy ki a jó tanú és ki a rossz. Pčolinský úr erre figyelmeztetett, és már börtönben van. Mikor Kalavský úr, a NAKA operatív csoportjának főnöke állítólag vallott ezekről a tényekről, már jött is a javaslat a fogságba helyezésére. Mikor a felügyelőség kivizsgálja, elviszik Szabó urat”

 

konstatálta Krajniak, aki szerint ezeket a dolgokat nem lehet besöpörni a szőnyeg alá. „Azt akarjuk, hogy kivizsgálják” – tette hozzá.

 

Az a gond, hogy nem kezdtek korábban oltani a Szputnyikkal

 

Krajniak szerint a nyugdíjas otthonokban mindenkit beoltottak, aki igényt tartott az oltásra. Úgy véli, hogy a kliensek 10-20 százaléka nem mutatott érdeklődést az oltás iránt. Az alkalmazottak között ez az arány nagyobb.

 

A Szputnyik V vakcinával kapcsolatban Krajniak elmondta, hogy szerinte hiba volt, hogy nem kezdtek el vele jóval korábban oltani, mivel mikor megérkezett az országban az oltóanyag, akkor még hiány volt a vakcinákból.

 

„Semmiképp sem lep meg, hogy mikor az emberek választhatnak, akkor a Pfizert választják, aminek talán a legjobb a neve”

 

mondta a miniszter.

 

Tomáš szerint a Szputnyikot engedélyezni kellene a 60+-os korosztálynak is, mivel a nyugdíjasok az orosz vakcinával szeretnének oltakozni, és ha más országokban lehet, akkor nálunk sem kellene korlátozni.

 

Krajniak kritizálta az állami szerveket, amiért hárították a felelősséget és a döntést, hogy mikor lehet a Szputnyikkal oltakozni.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!