Nyitókép forrása: tvnoviny.sk

 

A Markíza televízió Testre szabva (Na telo) című műsorában bemutatott Focus-felmérés szerint a választók harmada mondja azt, hogy 90-100 százalékra biztos benne, hogy részt venne az előrehozott választásokról szóló referendumon, amennyiben a következő pár hónapban rendeznék azt meg. Ha ehhez a számhoz hozzáadjuk az „inkább igen” választ adókat is, akkor a referendumon 52,9 százalékos lenne a részvétel.

 

A választók 17,4 százaléka már most biztos benne, hogy nem akar részt venni a népszavazáson, 16,3 százalék szerint valószínű, hogy nem venne részt, 13,4 százalék pedig nem döntött a részvétellel kapcsolatban.

 

A legnagyobb arányban (és valószínűséggel) a Smer választói vennének részt a referendumon (77,4 százalékuk 90-100 százalékra részt venne rajta). Őket a Hlas választói követik (63,4 százalék), majd az ĽSNS hívei (61,6 százalék). A népszavazást leginkább az OĽANO választói utasítják el (48,5 százalék). A kormány belső ellenzékében az arányok már érdekesebbek, az SaS választóinak 30 százaléka biztosan részt venne rajta, az „igen” és „inkább igen” választ adók együttes aránya több mint 50 százalék. A Za ľudí esetében hasonló a helyzet, csak ötödük utasítja el egyértelműen a népszavazást az előrehozott választásokról, és 52,5 százalékuk „igen” vagy „inkább igen” választ adott arra, hogy részt venne-e a voksoláson.

 

 hirdetes_400x285  

Az egyelőre még nem létező Szövetség-Aliancia potenciális támogatói a Focus szerint 68,5 százalékban részt vennének, vagy inkább részt vennének az előrehozott választásokról szóló népszavazáson. 15,5 százalékuk még nem döntött, 8,3 százalékuk egyértelműen elutasítja, 7,7 százalékuk inkább elutasítja a részvételt.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!