Nyitókép forrása: Körkép.sk/KL

 

Változékony, csapadékos vagy közepesen felhős idővel zárul a hét. A nap előrehaladtával egyre több helyen ered el az eső, futó záporok és zivatarok is kialakulhatnak, intenzív viharokra is számítani lehet. Meleg és fülledt időnk lesz.

 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul. A túlnyomóan északi szél helyenként megerősödhet (10-45 km/óra). Becsült csapadékmennyiség 10 mm, viharok esetén 10-40 mm.

 

Pozsonyban közepesen felhős idő mellett 28, Dunaszerdahelyen esős 29, Komáromban túlnyomóan felhős 30, Léván, Nagykürtösön, Kassán és Rozsnyón esős 30, Rimaszombatban esős 29 fokos nappali csúcshőmérséklet várható. A Nagymihályi és Tőketerebesi járásokban napos idő mellett 32 fok körüli csúcsra lehet számítani.

 

 hirdetes_810x300  

A három legkeletibb járás kivételével az ország egész területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet viharok miatt. Nagykürtöstől keletre elsőfokú figyelmeztetés van érvényben rendkívüli meleg miatt, a délutáni órákban helyenként akár 33 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála.

 

Forrás: SHMU.sk

 

Forrás: SHMU.sk

 

SHMU.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!