Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Jens Meyer

 

Szeptember elején is felfüggesztik a SUV modellek gyártását a Volkswagen pozsonyi üzemében. A gyár szóvivője ezt már a SITA hírügynökségnek is megerősítette.

 

„A pozsonyi üzemben a koronavírus járvánnyal kapcsolatosan fellépő félvezető-hiány miatt szeptember 2-án, csütörtökön és szeptember 3-án pénteken mindhárom műszakban szünetel az SUV modellek gyártása”

 

fogalmazott Lucia Kovarovič Makayová, hozzátéve, hogy a kis városi személygépkocsik gyártása az aktuális gyártási terv alapján folytatódik.

 

A VW pozsonyi üzeméből ugyanakkor már ezen a héten sem gördülhetnek ki az SUV-ok, augusztus 23-tól 27-ig felfüggesztették a modellekkel kapcsolatos termelést. A vállalat azzal számol, hogy a harmadik negyedévben továbbra is fennmarad, sőt tetőzni fog a súlyos chiphiány problémája. Úgy becsülik, hogy a helyzet csak az év vége felé fog enyhülni.

 hirdetes_810x300  

 

A chiphiány az egész évben rányomta bélyegét a globális autógyártásra. Nincs elég mikrochip a piacon, részben a koronavírus okozta termelési és ellátási nehézségek, részben a félvezetők utáni kereslet brutális megemelkedése miatt. Ez utóbbiért a kriptovaluta-biznisz felelős, valamint az, hogy az emberek a járvány miatti bezártság miatt többet költöttek számítógépekre és számítógép alapú szórakoztató technológiára.

 

SITA, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!