Hirdetés (X)

Uncategorized

Néhány ezren vettek részt a Smer kassai kormányellenes tüntetésén

A bukott baloldal krémje szólalt fel a tömeg előtt, köztük Ivan Gašparovič exállamfő is

Nyitókép forrása: SITA/Ivan Fleischer

 

Néhány ezer ember, egyes források szerint mintegy 6000 tüntető vehetett részt a Smer által szervezett kassai kormányellenes tüntetésen. A bukott és korrumpálódott baloldal olyan politikusai álltak fel a pódiumra, mint Robert Fico smeres pártelnök, a kommunista-marxista Ľuboš Blaha, Ladislav Kamenický expénzügyminiszter vagy Robert Kaliňák unokaöccse, Erik Kaliňák.

 

Robert Fico Zuzana Čaputová kormányfőt ostorozta, amiért az “megakadályozta, hogy népszavazás útján gyakorolja a nép a hatalmat”. Szerinte ez az “újkori Szlovákia” legnagyobb szégyene. Fico beszéde után a tömeg egy része távozik. Később Ľuboš Blaha mondott beszédet, aki arra buzdította híveit, hogy úgy számoljanak a mostani kormány fennállásával, ahogy “elődeik számoltak a fasisztákkal”. Blaha szerint az ország egyre inkább a fasizmus felé sodródik, és erről Matovič és Čaputová tehet. (Megjegyezzük, a nyíltan marxista Blaha előszeretettel fotózkodik kommunista önkényuralmi jelképekkel, pártja a Smer, amelynek ő az egyik alalnöke pedig szorosan együttműködik a fasisztának tartott ĽSNS és Republika pártokkal).

 

Blaha után Ladislav Kamenický majd Erik Tomáš kapott szót, sőt, Ivan Gašparovič exállamfő is lehetőséget kapott felszólalni. A Smer és a Repbulika által egyidőben és mindkét esetben Kassán szervezett demonstráció nem sokkal negyed hat után ért véget. Pozsonyban azonban azonban a helyzet merőben más.

 

A fővárosban a tüntetők egy része provokálja a rendőröket, és egyes csoportok igyekeznek blokkolni a forgalmat. Délután 17 óra körül némi egyezkedés árán a rendőrségnek sikerült megállapodni a tüntetők egy csoportjával, hogy ne blokkolják tovább az Óváros utcát, később azonban sikerült akadályozniuk a forgalmat a Hodža térnél és Főpályaudvarnál. Pozsony belvárosában háromnegyed hét körül jelentős torlódások és dugók alakultak ki.

 

Körkép.sk, aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Attila Sz
2021. Sze. 02. 07:26

Tisztelt körkép-tisztelt Komjathy úr....ne alljunk be a sorba a tobbi birka media mögé(novy cas,aktuality,ujszo-markiza)!!!Azon a bizonyos tegnapi tuntetesen 10-12.000 elegedetlen emberke volt Kassan. Úgyhogy maradjunk csak a realitásnal!Nem tudom,hogy mire véljem ezt a hirtelen pálfordulast kedves Komjathy szerkesztő úr,nem igy"ismerem"magát sem es a tobbi szerkesztő kollegait sem!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket