Nyitókép: körkép.sk/KZs

 

A magyar férfi A-válogatott Szalai Ádám és Botka Endre góljával már az első félidő első felében kétgólos előnyre tett szert Andorra ellen a Puskás Arénában, de a folytatásban hullámzó volt a magyarok játéka, a vendégek a hajrához közeledve szépítettek, így izgalmasra sikeredett a simának induló, de csak 2-1-re végződő vb-selejtező vége.

 

A magyar válogatott az angoloktól és az albánoktól elszenvedett vereségek után Andorra ellen a három pont megszerzésének reményében lépett pályár a Puskás Arénában. A miniállam válogatottját márciusban 4-1-re győztük le idegenben, ellenfelünk azóta San Marino ellen, egy 2-0-s győzelemmel megszerezte első pontjait a csoportban, majd papírforma vereséget szenvedett az angolok otthonában (0-4).

 

fotó: Körkép.sk/KZS

 

Marco Rossi szövetségi kapitány – részben kényszerből, részben taktikai megfontolásból – több helyen is változtatott az albániak kezdőcsapathoz képest. Dibusz Dénes állt a kapuban, előtte Fiola Attila, Lang Ádám és Szalai Attila alkotta a védelem tengelyét, jobb oldalon Botka Endre, bal oldalon Schön Szabolcs kapott helyet, a középpályán Nagy Ádám, Kleinheisler László és Schäfer András futballozott, míg a csatársorba visszatérhetett Szalai Ádám, akinek éktársa Sallai Roland volt.

 hirdetes_810x300  

 

fotó: Körkép.sk/KZS

 

A magyar válogatott kezdte kezdeményezőbben a mérkőzést, és már a 3. percben veszélyes szituáció alakult ki az andorrai kapu előtt, egy bal oldali beadás után a jobbösszekötő helyén érkező Botka Endre lőtt az oldalhálóba. A 8. percben Szalai Attila remek felívelése után Sallai Rolanddal szemben szabálytalankodtak a 16-oson belül, a játékvezető habozás nélkül büntetőt ítélt. Szalai Ádám pontos ítéletvégrehajtónak bizonyult, a vetődő kapus helyére, a kapu közepébe helyezett (1-0).

 

fotó: Körkép.sk/KZS

 

A gól után támadásban maradtunk, a 17. percben Schön életerős átlövését követően a léc fölé tolta a labdát az andorraiak kapusa. A kis szögletből Schön adott be, Botka pedig 5 méterről a kapu jobb oldalába fejelt (2-0).

 

fotó: Körkép.sk/KZS

 

A második gól után is nyomás alatt tartották a vendégek kapuját a magyarok, ritkán került át a hazaiak térfelére a labda, az első andorrai lövési kísérletet a 34. percben jegyezhettük fel. A kétgólos előny birtokában, a félidő utolsó negyedórájára a hazaiak játéka veszített a lendületéből, de továbbra is irányították a mérkőzést, Marco Rossin ugyanakkor többször is látszott a kispad mellett, hogy nem boldog a be-becsúszó hibák miatt. A szünetig nem változott az eredmény, a magyar válogatott kétgólos előnnyel kezdte meg a pihenőt.

 

fotó: Körkép.sk/KZS

 

A szünetben a szövetségi kapitány kettőt cserélt, Kleinheisler László és Sallai Roland helyére Szoboszlai Dominikot és Sallói Dánielt küldte be. A második félidő elején ismét lendületesebbé vált a támadójátékunk, az első igazán nagy lehetőség Sallói előtt adódott, aki Szoboszlai passza után tört kapura, de lapos lövését szépen védte a kapus. Két perccel később ismét Sallói próbálkozott, egy védő szorításában kapura fordult, de az 5 méteres lövésbe már nem tudott erőt vinni.

 

fotó: Körkép.sk/KZS

 

A 62. percben egy labdaszerzés után vezetett kontra végén Schön lőtt futtából, a balösszekötő helyéről a vendégek kapuja mellé. A 64. percben Szoboszlai 26 méterről, szabadrúgásból lőtt centikkel a jobb kapufa mellé. A 65. percben háromra nőtt a tengerentúli légiósok száma a pályán, Schön és Sallói után Gazdag Dániel is lehetőséget kapott, Nagy Ádámot váltotta.

 

fotó: Körkép.sk/KZS

 

A 68. percben Fiola Attiláról a magyar kapuba került a labda, de a játékvezető VAR-vizsgálat után les miatt érvénytelenítette a gólt. Ebben a periódusban ismét visszaesett kissé a játékunk, cserélt is Marco Rossi, Schön helyére Nikolics Nemanja érkezett.

 

fotó: Körkép.sk/KZS

 

A 81. percben szépítettek a vendégek, egy jobb oldalról beívelt szabadrúgás után a hosszú oldalon érkező Llovera elé került a labda, aki közelről a kapu jobb oldalába lőtt (2-1). A gól után fellelkesedtek az andorraiak, és bizony okoztak nehéz pillanatokat a kapunk előtt. Az utolsó percekre Tamás Márk is pályára lépett, így újoncot avatott a válogatott. A háromperces hosszabbítás végéig az eredmény már nem változott, 2-1-re megnyertük utolsó szeptemberi vb-selejtezőnket. Válogatottunk októberben előbb Albániát fogadja, majd Angliában lép pályára.

 

fotó: Körkép.sk/KZS

 

A találkozó után többek között Szalai Ádám is értékelte a mérkőzést:

 

„Ha nagyon őszinte akarok lenni, szörnyű volt. Óriási köszönet mindenkinek, aki kilátogatott, és ezt végignézte. A labdával való játékunk borzalmas volt. Teljesen mást terveztünk egy ilyen Eb után. Az angol és az albán meccs után is úgy voltunk vele, hogy csak a három ponttal maradunk életben a világbajnoki kijutást tekintve. Ha valaminek most örülhetünk, akkor az maximum a három pont. Nagyon sok munka áll előttünk, sok pozitívumot nem tudok mondani erről a mérkőzésről a három ponton kívül, köszönöm a szurkolóknak, hogy ezt végignézték. Köszönet, hogy utána így fejezték ki az örömüket felénk, remélem, hogy ez még az Eb-ről a kredit, ami megmaradt, viszont innentől teljesíteni kell. A labdával való játékunk borzalmas. Ezt a találkozót sokkal jobban kellett volna lehoznunk.”

 

fotó: Körkép.sk/KZS

 

Marco Rossi szövetségi kapitány határozottan elégedetlen volt csapata teljesítményével. A mérkőzés után a következőképpen nyilatkozott:

 

„Az első félidő első fél órája után azt hihettük, eldőlt a mérkőzés, mert jól játszottunk, és Botkának volt még helyzete, amelyiknél jöhetett volna még egy tizenegyes. Utána elfelejtettük, hogy taktikailag mit kell tenni. Nem lehet négyszer-ötször úgy eljutni a tizenhatosra, hogy nem tudjuk értékesíteni a helyzeteinket és a szép megoldást keressük a jó befejezés helyett. Az nem megy, hogy ennyi hibát követünk el az ellenfél tizenhatosánál. Ezeket meg kell beszéljem a játékosokkal, már a következő találkozó előtt videokonferenciák keretében. Tisztáznom kell, ki az, aki hajlandó végrehajtani, amit kérek, akár taktikailag, akár hozzáállásban. A következő kerethirdetéskor ne kérdezzék, ki miért maradt ki, mert aki nem teljesíti, amit kérek, azt nem hívom be.”

 

Rossi: Holnap lesz a születésnapom, elég sz.r születésnapom lesz. Nem tudok mit tenni, öngyilkos nem lehetek

 

fotó: Körkép.sk/KZS

 

fotó: Körkép.sk/KZS

 

mlsz.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.