Nyitókép: SITA

 

Amennyiben Szlovákiába is bejut a koronavírus új variánsa, melyet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) omikronnak nevezett el, az térdre kényszeríti az egészségügyet, nyilatkozta a Za ľudí alelnöke a közrádió szombat déli vitaműsorában.

 

Viera Leščáková el sem tudja, képzelni, hogyan tudnának megbirkózni vele az egészségügyi dolgozók, ha az ellenzék még ebben a helyzetben sem hagy fel a helyzet politikai célokra való kihasználásával.

 

Ján Richter (Smer) úgy reagált, hogy az ellenzék segítő kezet nyújtott a járványügyi intézkedések elfogadása terén, de a koalíció azt elutasította.

 hirdetes_810x300  

 

„A helyzet drámaian változik. Az aktuális óvintézkedések elegendőek, de nem veszik figyelembe az utóbbi néhány óra eseményeit, ami minden bizonnyal meg fogja változtatni az epidemiológusok és az infektológusok állásfoglalását“

 

– jelentette ki Leščáková.

 

Hangsúlyozta, annak ellenére, hogy Szlovákiában még nem jelent meg az omikron variánst, így is kritikus állapotok uralkodnak. Az omikron variáns terjedésével kapcsolatban az államtitkár úgy véli, a kormány hamarosan óvintézkedéseket fog bevezetni a rizikós országokból való belépés korlátozása érdekében. Hogy pontosan milyen óvintézkedésekről lesz szó, nem konkretizálta.

 

Leščáková úgy véli, hogy a szlovákiai egészségügyet elsősorban az alacsony oltottsági szint fogja térdre kényszeríteni. Hozzátette: az oltottak is megfertőződhetnek, de a kórházi statisztikák szerint a páciensek döntő többsége oltatlan. Az államtitkár egyúttal kritikával illette az ellenzéket, akik valótlanságokat terjesztenek. Felszólította a politikusokat, hogy „érzéketlenekből“ váltsanak át felelősségteljesre, álljanak ki az emberek elé, és mondják el azt, hogy az oltás az egyetlen járható út.

 

Leščáková továbbá a gyógyszergyárak bizniszével kapcsolatos megjegyzéseket is elutasította.

 

„Ne legyünk nevetségesek. Amíg a vakcina 20 euró, addig a lélegeztetőgépen fekvő páciens gyógyítása 20 ezer euróba kerül“

 

– jegyezte meg.

 

SITA/teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!