Nyitókép: pluska.sk

 

Ján Kuciak oknyomozó újságíró meggyilkolása megmutatta, hogy Szlovákiában két világ létezik. Az újságíró meggyilkolásának negyedik évfordulója alkalmából Daniel Lipšic speciális ügyész is megszólalt közösségi oldalán. Lipšic korábban a Kuciak-család védőügyvédje volt a bírósági tárgyalásokon.

 

Az egyik világ Lipšic szerint a tisztességes, alázatos emberek világa, akik szerény környezetben nevelik gyerekeiket, tudást adnak nekik és értékekre tanítják őket. Ez volt Ján Kuciak és Martina Kušnírová, valamint családjaik világa.

 

„Majd itt volt – és továbbra is jelen van – a másik világ. A hatalom, manipuláció, luxus apartmanok, karórák, jachtok és nők világa. Ez a másik világ csak azért, hogy megőrizze hatalmát, olyan környezetet hozott létre, mely gyalázatos módon megölte Jánt és Martinát,“

 

 hirdetes_300x300  

fogalmazott Lipšic azzal, hogy ez utóbbi a gyűlölet, a bosszú világa, mely valójában a félelem világa is egyben.

 

A speciális ügyész szerint ma úgy tűnhet, hogy ez a másik világ újra erőre kap és tér vissza. Szövetségeseket talál olyan helyeken is, ahol nem volna szabad.

 

„Ján és Martina emléke miatt azonban soha nem adhatjuk fel az egyenlőség és az igazság érdekében vívott küzdelmet. Mindketten a lehető legnagyobb áldozatot hozták ennek érdekében,“

 

tette hozzá Lipšic.

 

Ján Kuciakot és mennyasszonyát, Martina Kušnírovát 2018. február 21-én ölték meg saját házukban, a Galántai járásban található Nagymácsédon. Kuciak az aktuality.sk hírportál oknyomozó újságírója volt, és sok más mellett Marian Kočner vállalkozó ügyeiről írt.

 

Ma négy éve, hogy meggyilkolták Ján Kuciakot és menyasszonyát

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.