Nyitókép forrása: Körkép.sk/Laky Erzsébet/archív felvétel

 

A Körkép.sk információi szerint a szlovák hatóságok összesen 80 olyan személyt helyeztek már el a mai nap folyamán a csallóközi Bősön, akik az orosz-ukrán háború kitörése óta lépték át a szlovák határt. A nyolcvan érkezőből azonban csak 15 háborús menekült, ukrajnai nő, a többi afrikai, iráni személy, Ukrajnában tanuló diákok.

Megérkezett az első 25 ukrajnai háborús menekült Bősre – képek, videó

 

 

frissítve 12:16-kor

 

Az üggyel kapcsolatban sikerült elérnünk Fenes Iván polgármestert, aki megerősítette értesüléseinket. Fenes elmondása szerint 3 busznyi ember érkezett eddig Bősre, „mindenféle nációból származók”.

 

 hirdetes_810x300  

Az emberek megérkezését és elhelyezését a rendőrség illetékesei a helyszínen biztosították.

 

Nigériai férfiak Bős utcáin, fotó: Körkép.sk/KZs

 

A Körkép helyszínre kiérkező munkatársa Bős utcáin sétálva tudott beszélni néhány nigériai férfival, akik arról számoltak be, hogy ők maguk nem tudják, hogy hány személyt szállítanak még Bősre.

 

fotó: Körkép.sk/KZs

 

Helyszíni tudósítónk beszélt egy ukrán anyával is, aki beteg gyermekével érkezett Záporožie városából. Tovább szeretne menni Németországba, ahol rokonai élnek.

 

Egyelőre kevés információ áll rendelkezésükre. Az első, legszükségesebb dolgokat oldják, mint hivatalos tájékoztatás, gyógyszer, készpénzfelvétel, további utazási lehetőségek.

 

fotó: Körkép.sk/KZs
fotó: Körkép.sk/KZs
fotó: Körkép.sk/KZs

 

A tegnap este közzétett hivatalos információk szerint Szlovákiába a háború kirobbanása óta több mint 53 ezer „menekült” érkezett. 90 százalékuk ukrán állampolgár, ám több mint 4700-an vannak a nem uniós állampolgárok is.

 

A nem ukrán és nem uniós állampolgárok közül a legtöbben marokkóiak voltak (1736), illetve nigériaiak (756), de voltak köztük líbiai (158) és kameruni (132) állampolgárok is.

 

Megérkezett az első 25 ukrajnai háborús menekült Bősre – képek, videó

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!