A hétvégi éjszakázás jelentősen kihathat az alvási ciklusra, ezáltal pedig az egészségi állapotot is befolyásolja. A Sleep amerikai folyóiratban nemrégiben megjelent tanulmány szerint a alvásciklusban bekövetkező zavar növelheti hosszabb távon a cukorbetegség megjelenésének kockázatát.

 

Az alvás minőségének szerepe

 

Az alváskutatók felmérései, és kutatásai alapján arra jutottak, hogy a szociális jetlag fokozhatja a szívbetegségek kialakulásának esélyét. Egy az alvással kapcsolatos másik felmérés alapján, miszerint az emberek maguk értékelhették egészségügyi állapotukat, arra világított rá, hogy minden átvirrasztott plusz órával nagymértékben növekszik az esélye, hogy rosszabbnak ítélik meg aktuális állapotukat.

 

 hirdetes_300x300  

Az alváskutatás eszközei által láthatóvá vált, hogy mind az alvás időtartama, mind pedig a rendszeressége komoly hatást gyakorol az egészségre. A CMC Déli Klinika alvásdiagnosztikai ambulanciája számos vizsgálati és terápiás módszert kínál az alvászavarokkal küzdőknek.

 

A felborult alvásciklus számtalan kellemetlen következménnyel járhat, érdemes tehát utánajárni, hogy mely terápiás kezelés nyújthat segítséget. A Klinika a diagnosztizálásban is élen jár, akár az éjszakázás, akár más probléma áll az alvászavar hátterében, amit fontos mihamarabb kideríteni!

 

Az alvásdiagnosztika jelentősége

 

Rengetegen küszködnek alvásproblémákkal, amit kiválthat a stressz, a nem megfelelő életmód, a helytelen táplálkozás, de a több műszakos munkarend egyaránt. Sajnos idővel bebizonyosodik, hogy képtelenség ellensúlyozni a késői lefekvés befolyását késői felkeléssel. A kulcs a rendszeres, normálisan szabályozott alvási ciklusok fenntartása.

 

A mai világban különösen megnőtt a jelentősége az alvásdiagnosztikai vizsgálatoknak, ugyanakkor köztudott, hogy a magyarok többsége rendkívül rossz alvó. A komplett, személyre szabott diagnosztika feltárja az alvászavarokat, rendellenességeket. 

 

Az ambulancia lehetőséget teremt a probléma orvoslására is, nem csupán gyógyszeres terápia, hanem fény- és zeneterápia is elérhető. Van lehetőség természetes gyógymódok kipróbálására, emellett pszichoterápiás kezelésekre egyaránt. A széles körű, egyéni gyógyterápiák alkalmazása lehetőséget nyújt a különféle alvászavarok rendezésére.

 

Az alvászavar hátterében meghúzódó okok feltárása

 

A huzamosabb időn keresztül fennálló kialvatlan állapot egyre súlyosabb következményeket válthat ki. Az alvásprobléma kialakulásának okait mihamarabb fel kell tárni, olykor csupán néhány életmódbeli változtatás is elegendő. 

 

Máskor azonban komolyabb tényezők állnak a háttérben, mint például fül-orr gégészeti rendellenesség, amely sebészeti eljárással korrigálható. Okozhat gondot a rendszeres éjszakázás is, célszerű átgondolni, hogy feltétlenül szükséges-e, vagy esetleg lenne mód a kevesebb éjszakázásra, és a több alvásra.

 

Érdemes beiktatni apróbb változtatásokat, de semmiképp sem szabad elmulasztani az alapos kivizsgálást!

 

(x)

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!