Nyitókép: Yekaterina Shtukina, Sputnik, Pool Photo via AP

 

Az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, Dmitrij Medvegyev figyelmeztette az Egyesült Államokat, hogy ha folytatni fogja erőfeszítéseit egy nemzetközi bíróság létrehozására az ukrajnai orosz bűnök kivizsgálására, akkor szembe kell majd néznie „Isten haragjával“. 

 

Atombombák és Vietnam

 

Medvegyev amiatt kritizálta az Egyesült Államokat, amiért az „világszerte káoszt és pusztítást népszerűsít az „igazi demokrácia” érdekében”. Szerinte az Egyesült Államok egész történelme „véres háborúk sorozata, az eredeti indián lakosság leigázásától kezdve“.

 hirdetes_810x300  

 

A Telegram-oldalán közzétett hosszú posztban az egykori orosz elnök emlékeztetett a Japánra ledobott atombombákra és a vietnami háborúra, majd feltette a kérdést, ki vállalt felelősséget ezekért a bűncselekményekért, és „milyen törvényszék ítélte el azt a vérontásért, amelyet az Egyesült Államok vitt véghez ezeken a helyeken?“.

 

A gonosz háborús kutyák undorítóan ugatnak

 

Medvegyev elutasította az Egyesült Államok által támogatott nemzetközi bíróság felállítását Oroszország állítólagos ukrajnai háborús bűnei miatt. Mint mondta, elutasítja az USA kísérletét arra, hogy „másokat elítéljen, miközben saját mentelmi jogát minden tárgyalással szemben megőrzi“.

 

„Oroszországgal ez nem fog működni, ezt jól tudják. Ezért ugatnak olyan undorítóan a gonosz háborús kutyák“

 

– konstatálta, hozzátéve, hogy „az Egyesült Államoknak és az alkalmatlan bábjaiknak emlékezniük kellene a Biblia azon szavaira, miszerint: Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek!… hogy egy napon nehogy elérje otthonaikat az Ő haragjának nagy napja“.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.